Слідчі з’ясували, що головред «Кола» отримала дзвінок з погрозами із СІЗО

Слідчі з’ясували, що головред «Кола» отримала дзвінок з погрозами із СІЗО

5 Вересня 2017
1177

Слідчі з’ясували, що головред «Кола» отримала дзвінок з погрозами із СІЗО

1177
Видання «Полтавщина» провело власне розслідування і назвало ім’я чоловіка, який міг здійснити дзвінок із погрозами
Слідчі з’ясували, що головред «Кола» отримала дзвінок з погрозами із СІЗО
Слідчі з’ясували, що головред «Кола» отримала дзвінок з погрозами із СІЗО

Слідство встановило, що видавцеві полтавської обласної газети «Коло» та головній редакторці сайту kolo.news Тетяні Цирульник погрожував ув’язнений із СІЗО.

Про це повідомляє ІМІ, посилаючись на інтернет-видання «Полтавщина».

Згідно з матеріалами справи, 25 травня о 17.43 Тетяні Цирульник подзвонив невідомий з номеру +380950661506. Відповісти вона не встигла, тому передзвонила сама. Абонент порадив журналістці «поберегти здоров’я». Вона сприйняла ці слова як погрозу, пов’язану із професійною діяльністю, і звернулася до поліції, де за фактом погроз журналісту відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345-1 ККУ.

Під час досудового слідства правоохоронці отримали доступ до даних мобільного телефону, з якого надійшов дзвінок. Слідчі з’ясували, що невідомий телефонував з території полтавського СІЗО.

Співробітники СІЗО вилучили телефон у камері №135, у якій перебував чоловік. Через півтора місяці начальник оперативного відділу СІЗО передав телефон слідчим. Його власник зізнався, що справді телефонував Тетяні Цирульник. Мовляв, він побачив номер у телесюжеті і вирішив подзвонити. За його словами, наприкінці розмови він побажав журналістці здоров’я.

Видання «Полтавщина» провело власне розслідування і назвало ім’я чоловіка, який міг здійснити дзвінок із погрозами.

«Людина з таким ім’ям фігурує у кількох кримінальних провадженнях. За останнім з них його взяли під арешт. На момент дзвінків він саме перебував у СІЗО. Наразі його засудили до двох років і одного місяця позбавлення волі за три крадіжки, бо до цього він вже мав сім судимостей», – пише видання.

Розслідування справи щодо погроз головному редактору «Кола» триває.

Як повідомляв Детектор Медіа, навесні цього року на Полтавщині упродовж кількох днів було зафіксовано одразу шість випадків погроз, перешкоджання діяльності та навіть побиття журналістів.

Полтавські правоохоронці своєю чергою стверджують, що мають серйозний прогрес у розслідуванні найбільш резонансних справ щодо погроз та перешкоджання журналістам у області. Слідчі дії тривають, по більшості справ вже встановлено осіб-винуватців та призначено відповідні експертизи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1177
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду