Ведучому телеканалу ZIK з «візового центру» погрожували «поламати життя»

Ведучому телеканалу ZIK з «візового центру» погрожували «поламати життя»

17 Липня 2017
2040

Ведучому телеканалу ZIK з «візового центру» погрожували «поламати життя»

2040
Програма «Остання Інстанція» шукає інших потерпілих від діяльності «візових центрів», які обіцяють термінове виготовлення біометричних паспортів
Ведучому телеканалу ZIK з «візового центру» погрожували «поламати життя»
Ведучому телеканалу ZIK з «візового центру» погрожували «поламати життя»

Ведучому і керівникові програми «Остання Інстанція» на телеканалі ZIK Данилові Мокрику рано-вранці у вихідний подзвонив чоловік із погрозами «поламати життя». Мокрик ідентифікував чоловіка як представника «Візового Центру Мегаполіс» Віталія Власова, щодо якого «Остання Інстанція» розпочала журналістське розслідування.

Про це повідомляє ZIK.

Частину записаної розмови журналіст виклав в Інтернет.

«У розмові чоловік декілька разів прикривався іменем одного з депутатів Верховної Ради. Ця частина розмови також записана, однак наразі я її не публікуватиму, поки ми не з’ясуємо більше подробиць. Вона надійно збережена у декількох місцях», – розповів ведучий.

Напередодні знімальна група «Останньої Інстанції» приїжджала у «Візовий Центр Мегаполіс», розташований у Києві по вул. Хрещатик, 21, офіс 48, у рамках проведення журналістського розслідування. Від шахрайських дій постраждав сам Данило Мокрик, який заплатив «візовому центру» 3,5 тис. грн за термінове оформлення біометричного паспорту, однак не отримав бажаного документу.

Однак ніхто з представників центру спілкуватися з журналістами не захотів. Ведучий написав заяву у поліцію у зв’язку з шахрайством через зловживання довірою (ст. 190 ч.1 ККУ).

«Остання Інстанція» проводить розслідування і шукає інших потерпілих від діяльності цього або інших «візових центрів», які обіцяють термінове виготовлення біометричних паспортів.

«Може здатися дивним, що керівник і ведучий програми буде головним постраждалим у розслідуванні своєї ж програми. Але насправді це, мені здається, навіть добре. Це наблизить нас до глядачів і дасть їм зрозуміти, що журналісти можуть «попадати» на такі самі шахрайства, як і будь-які інші герої наших сюжетів, які до нас звертаються», – зазначив Мокрик.

Надалі ведучий має намір звертатися до правоохоронних органів з додатковою заявою через погрози і вимагати від представників «візового центру» повного відшкодування витрат.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у Хмільнику Вінницької області редактор місцевої районної газети «Життєві обрії» Олександр Околодько скаржиться на переслідування з боку депутата Хмільницької міської ради та громадського активіста Руслана Терещука. Редактор звернувся до Національної спілки журналістів України (НСЖУ), Міністерства внутрішніх справ (МВС) та Служби безпеки України (СБУ).

Фото: Варіанти

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2040
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду