Гужва каже, що СБУ викликала журналістів «Страна.ua» на допит за новим провадженням

Гужва каже, що СБУ викликала журналістів «Страна.ua» на допит за новим провадженням

3 Липня 2017
1682

Гужва каже, що СБУ викликала журналістів «Страна.ua» на допит за новим провадженням

1682
Головний редактор «Страна.ua» Ігор Гужва повідомляє про нове провадження, яке, начебто, відкрите через втручання в особисте життя народного депутата України Антона Геращенка
Гужва каже, що СБУ викликала журналістів «Страна.ua» на допит за новим провадженням
Гужва каже, що СБУ викликала журналістів «Страна.ua» на допит за новим провадженням

Про це головред сказав під час прес-конференції в прес-центрі «Українських новин».

«Порушено ще одну кримінальну справу, яке фабрикується зараз проти нас. Це виробництво по втручанню в особисте життя політиків. А точніше - народного депутата Антона Геращенка. Він був героєм наших публікацій. Ми висвітлили будинок, в якому він живе, машину, на якій він і його дружина їздить і так далі. На підставі цього він написав заяву і зараз проти наших журналістів намагаються сфабрикувати вже нову кримінальну справу за втручання в особисте життя»,  – сказав він і додав, що кожен політик є публічною особою і суспільство має права знати про його статки. – Але тим не менше наших журналістів вже викликають на допити. І ми бачимо в цьому єдину лінію продовження тиску на наше видання».

Він додав, що на допит журналістів виклала Служба безпеки України.

«Детектору медіа» пан Геращенко ані спростував, ані підтвердив інформацію про нове провадження щодо «Страни.ua» та порекомендував звернутись до СБУ.

«Детектор медіа» чекає від прес-служби СБУ на коментар.

Зазначимо 30 червня пан Гужва повідомив, що йому вручили повістку на допит у новому провадженні щодо розстрілів на Майдані у 2014 році.

Нагадаємо, увечері 22 червня в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів в одного з політиків.

Ігор Гужва заявив, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація».

Як повідомили в Генпрокуратурі, Гужву затримано 22 червня після передачі грошових коштів у розмірі $10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Його затримали слідчі Головного управління Національної поліції в місті Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва.

Генпрокуратура України опублікувала оперативне відео у справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання «Страна.ua» Ігорем Гужвою. Ролики, зняті прихованою камерою, виклала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у своєму Facebook. На викладених відео було зафіксовано розмову чоловіка, схожого на Ігоря Гужву (сидить спиною), з тим, кого, вочевидь, генеральний прокурор Юрій Луценко назвав посередником. Співрозмовники, сидячи за столиком у кафе, розмовляють про те, скільки коштує зняти з сайту одну або декілька статей, як швидко це можна зробити тощо.

23 червня головному редактору інтернет-видання «Страна.ua» Ігорю Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав затриманому за підозрою у вимаганні головному редактору інтернет-видання «Страна.uа» Ігорю Гужві запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внести 544 тис. гривень застави. Раніше прокуратура просила суд призначити заставу у сумі 3 млн.гривень.

26 червня за Ігоря Гужву, арештованого напередодні за рішенням суду, внесена його заступницею Світланою Крюковою застава у розмірі 544 тис. грн.

 27 червня головреда «Страна.UA» випустили із СІЗО.

Фото: скріншот відео з прес-конференції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1682
Читайте також
09.08.2017 16:15
Артем Захарченко
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
3 714
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду