Джон Маккейн дізнався про порушення прав кримських журналістів

Джон Маккейн дізнався про порушення прав кримських журналістів

22 Червня 2017
1029

Джон Маккейн дізнався про порушення прав кримських журналістів

1029
Українські правозахисниці у Вашингтоні розповіли сенатору-республіканцю Джону Маккейну про ситуацію з правами людини в анексованому Криму
Джон Маккейн дізнався про порушення прав кримських журналістів
Джон Маккейн дізнався про порушення прав кримських журналістів

Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник та голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик у Вашингтоні мали зустріч із американським сенатором-республіканцем Джоном Маккейном, на якій йшлося про порушення в Криму прав людини, зокрема репресії стосовно незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху.

Про це повідомляють Крим.Реалії.   

«Ми зустрілися з Джоном Маккейном і його офісом сьогодні та проінформували їх про ситуацію з правами людини в Криму», ‒ написала на своїй сторінці у Facebook Тетяна Печончик.

Маккейн поділився враженнями про зустріч з українськими правозахисницями у своєму Twitter: «Чудова зустріч із українськими правозахисниками з Криму ‒ я вітаю вашу роботу і завжди боротимуся за вільну і цілу Україну!».

Як відомо, після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки і затримання незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомляв «Детектор Медіа», на конференції ОБСЄ у Відні, що відбулася днями, український журналіст, медіаексперт і модератор заходу Юрій Луканов запропонував додати до переліку репресованих Росією журналістів заарештованих аналітиків севастопольського центру «Номос» Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова.

Також під час конференції ОБСЄ речник МЗС України Мар'яна Беца розповіла про утиски свободи слова Росією в анексованому Криму і на Донбасі та закликала Росію припинити переслідування українських журналістів Миколи Семени і Романа Сущенка, а Центр інформації про права людини представив список ворогів свободи слова в анексованому Росією Криму.

Фото: twitter.com/SenJohnMcCain

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1029
Читайте також
16.03.2017 12:30
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
2 108
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду