У Криму незалежні журналісти не можуть працювати – Джапарова

У Криму незалежні журналісти не можуть працювати – Джапарова

10 Квітня 2017
1231

У Криму незалежні журналісти не можуть працювати – Джапарова

1231
Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова повідомила, що в окупованому Росією Криму фактично не залишилося свободи слова
У Криму незалежні журналісти не можуть працювати – Джапарова
У Криму незалежні журналісти не можуть працювати – Джапарова

Про це вона сказала сьогодні, 10 квітня, під час прес-конференції в Києві, повідомляє «Крим.Реалії».

«Незалежні журналісти живуть у Криму, але вони не можуть працювати, єдине, що вони можуть собі дозволити – це висвітлювати культуру, мистецтво», – сказала вона.

Джапарова підкреслила, що оскільки кримські татари заявили свою проукраїнську позицію, то в Криму вони стали персонами нон грата. Тому зараз, за її словами, перед кримськими татарами постала необхідність створювати інформаційні та інші медіа-майданчика для освітлення культурних та інших подій.

«Росія створює ілюзію того, що в Криму всі живуть щасливо, що там працюють багато національних ЗМІ, але це не так. Зараз відбувається видавлювання кримськотатарського народу (з півострова – ред.), який став кісткою в горлі російського окупанта», – зазначила пані Джапарова.

Нагадаємо, член Меджлісу кримськотатарського народу, директор інформаційного агентства QHA Гаяна Юксель зазначила, що заяви російської влади про те, що в Криму віщають понад 80 ЗМІ кримськотатарською та українською мовами, є «профанацією і спотворенням реальності».

Сьогодні, 10 квітня, у Києві відбулася прес-конференція на тему: «Кримськотатарські ЗМІ: три роки опору окупації», присвячена Дню кримськотатарської журналістики. Організаторами виступили Центр інформації про права людини, Міністерство інформаційної політики України; Меджліс кримськотатарського народу.

На фото - Еміне Джапарова

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1231
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Валянтин
2565 дн. тому
В Україні незалежні журналісти також не можуть працювати. Жоден телеканал не передав листа своїм телеведучим, бо вони не є незалежні. 7 квітня до редакцій 8 телеканалів надійшли листи до жінок-ведучих щодо 180 річниці першого опублікування "Нового вбрання короля" з тестом на правдивість та незалежність як журналістів. Ні одної відповіді автор листів не отримав. Питання є?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду