detector.media
10.04.2017 15:40
У Криму незалежні журналісти не можуть працювати – Джапарова
У Криму незалежні журналісти не можуть працювати – Джапарова
Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова повідомила, що в окупованому Росією Криму фактично не залишилося свободи слова

Про це вона сказала сьогодні, 10 квітня, під час прес-конференції в Києві, повідомляє «Крим.Реалії».

«Незалежні журналісти живуть у Криму, але вони не можуть працювати, єдине, що вони можуть собі дозволити – це висвітлювати культуру, мистецтво», – сказала вона.

Джапарова підкреслила, що оскільки кримські татари заявили свою проукраїнську позицію, то в Криму вони стали персонами нон грата. Тому зараз, за її словами, перед кримськими татарами постала необхідність створювати інформаційні та інші медіа-майданчика для освітлення культурних та інших подій.

«Росія створює ілюзію того, що в Криму всі живуть щасливо, що там працюють багато національних ЗМІ, але це не так. Зараз відбувається видавлювання кримськотатарського народу (з півострова – ред.), який став кісткою в горлі російського окупанта», – зазначила пані Джапарова.

Нагадаємо, член Меджлісу кримськотатарського народу, директор інформаційного агентства QHA Гаяна Юксель зазначила, що заяви російської влади про те, що в Криму віщають понад 80 ЗМІ кримськотатарською та українською мовами, є «профанацією і спотворенням реальності».

Сьогодні, 10 квітня, у Києві відбулася прес-конференція на тему: «Кримськотатарські ЗМІ: три роки опору окупації», присвячена Дню кримськотатарської журналістики. Організаторами виступили Центр інформації про права людини, Міністерство інформаційної політики України; Меджліс кримськотатарського народу.

На фото - Еміне Джапарова

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY