Кримськотатарські журналісти відзначають професійне свято

Кримськотатарські журналісти відзначають професійне свято

10 Квітня 2017
1713
10 Квітня 2017
13:00

Кримськотатарські журналісти відзначають професійне свято

1713
Сьогодні, 10 квітня, журналісти кримськотатарських ЗМІ відзначають професійне свято – День кримськотатарської журналістики, який було затверджено в Бахчисараї на медійній конференції в 2011 році
Кримськотатарські журналісти відзначають професійне свято
Кримськотатарські журналісти відзначають професійне свято

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Як зазначено, перший номер першого кримськотатарського періодичного видання – двомовної газети «Терджиман» просвітителя Ісмаїла Гаспринського вийшов  10 квітня 1883 року.

Сьогодні, 10 квітня, у Києві проходить прес-конференція на тему: «Кримськотатарські ЗМІ: три роки опору окупації», присвячена Дню кримськотатарської журналістики.

Як пише «Крим.Реалії», у Криму поки не повідомляють про будь-які заходи, приурочені до Дня кримськотатарської журналістики.

Нагадаємо, 1 квітня 2015 року припинив роботу  телеканал ATR та інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входить ще дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер» через відсутність реєстрації згідно російського законодавства. 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR неприпустима. Влітку 2015 року телеканал ATR почав мовити з Києва.

У липні 2016 року стало відомо, що Кримськотатарська газета «Авдет» та Сімферопольський регіональний меджліс залишилися без офісу в анексованому Росією Криму.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив, що із відкриттям телекомунікаційної вежі у селищі Чонгар (Херсонська область) отримано можливість говорити із кримчанами, які живуть в окупованому Росією Криму, трьома мовами - кримськотатарською, українською та російською.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1713
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду