Британський фотокор Крістофер Нанн розповів подробиці поранення в Авдіївці

Британський фотокор Крістофер Нанн розповів подробиці поранення в Авдіївці

6 Лютого 2017
1739

Британський фотокор Крістофер Нанн розповів подробиці поранення в Авдіївці

1739
Британського фотокореспондента Крістофера Нанна було поранено в Авдіївці, коли він приїхав у місто, щоб відвезти медичну допомогу у лікарню
Британський фотокор Крістофер Нанн розповів подробиці поранення в Авдіївці
Британський фотокор Крістофер Нанн розповів подробиці поранення в Авдіївці

Про це він написав у Twitter, повідомляє «Еспресо».

«Я приїхав до Авдіївки у четвер, 2 лютого, з моїм водієм і другом Вовою. Ми відвезли медичну допомогу у лікарню, а потім більшу частину дня ходили по місту і спілкувалися з мешканцями», - розповів Нанн.

За його словами, ввечері, 2 лютого, він з другом «пішов відвідати Олену, добру подругу одного друга, щоби побачити, як вона живе в нинішніх умовах: з їжею і чаєм ми сиділи за столом у неї на кухні».

«З приходом вечора, артилерійський вогонь став частішим і відчутно ближчим. Але це не було чимось надзвичайним, як вважала Олена, котра всю війну прожила в Авдіївці. Несподівано поруч із кухонним вікном розірвалася ракета. Я був у спальні, і скло та уламки від вибуху потрапили мені в обличчя, частково в моє ліве око. Вова був у коридорі і поранень не отримав», - написав фотокор. 

За його даними, «в момент розриву ракети Олена була на кухні, вона померла від поранень». 

«Ми сиділи на кухні лише кілька моментів перед цим, і якби ми там лишались, то усі б загинули», - наголосив Нанн. 

Згодом фотокор написав слова подяки за «добрі побажання».

«Я одужую, але будь-ласка, це не про мене, це стосується тих тисяч, котрі померли чи страждають на цій тупій війні», - додав британський журналіст.

Нагадаємо, увечері 2 лютого під час обстрілу міста Авдіївка Донецької області поранення обличчя і очей отримав іноземний фотожурналіст Кристофер Нанн.

Пізніше стало відомо, що він знаходиться в лікарні Дніпра з важким пораненням очей.

Начальник управління комунікацій та преси Міноборони України Оксана Гаврилюк  повідомила, що Кристофера Нанна з Дніпра мають намір доправити до Києва літаком.

Головний лікар дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко повідомив «Детектору медіа», що Кристофер Нанн, який отримав поранення обох очей 2 лютого в Авдіївці, ймовірно, повністю втратив зір на правому оці. Зір на лівому оці, скоріш за все, можна буде відновити.

3 лютого фахівці дніпровської обласної офтальмологічної лікарні провели операцію на очах британському фотографу Кристоферу Нанну, пораненому в Авдіївці (Донецька область).

4 лютого Міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив, що британський фотожурналіст Кристофер Нанн, який був поранений 2 лютого під час обстрілу Авдіївки (Донецька область), після операції бачить на обидва ока.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1739
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду