detector.media
06.02.2017 10:42
Британський фотокор Крістофер Нанн розповів подробиці поранення в Авдіївці
Британський фотокор Крістофер Нанн розповів подробиці поранення в Авдіївці
Британського фотокореспондента Крістофера Нанна було поранено в Авдіївці, коли він приїхав у місто, щоб відвезти медичну допомогу у лікарню

Про це він написав у Twitter, повідомляє «Еспресо».

«Я приїхав до Авдіївки у четвер, 2 лютого, з моїм водієм і другом Вовою. Ми відвезли медичну допомогу у лікарню, а потім більшу частину дня ходили по місту і спілкувалися з мешканцями», - розповів Нанн.

За його словами, ввечері, 2 лютого, він з другом «пішов відвідати Олену, добру подругу одного друга, щоби побачити, як вона живе в нинішніх умовах: з їжею і чаєм ми сиділи за столом у неї на кухні».

«З приходом вечора, артилерійський вогонь став частішим і відчутно ближчим. Але це не було чимось надзвичайним, як вважала Олена, котра всю війну прожила в Авдіївці. Несподівано поруч із кухонним вікном розірвалася ракета. Я був у спальні, і скло та уламки від вибуху потрапили мені в обличчя, частково в моє ліве око. Вова був у коридорі і поранень не отримав», - написав фотокор. 

За його даними, «в момент розриву ракети Олена була на кухні, вона померла від поранень». 

«Ми сиділи на кухні лише кілька моментів перед цим, і якби ми там лишались, то усі б загинули», - наголосив Нанн. 

Згодом фотокор написав слова подяки за «добрі побажання».

«Я одужую, але будь-ласка, це не про мене, це стосується тих тисяч, котрі померли чи страждають на цій тупій війні», - додав британський журналіст.

My statement on #Avdiivka pic.twitter.com/YwntjvGUn2

— Christopher Nunn (@chrisnunnphoto) 4 лютого 2017 р.

Нагадаємо, увечері 2 лютого під час обстрілу міста Авдіївка Донецької області поранення обличчя і очей отримав іноземний фотожурналіст Кристофер Нанн.

Пізніше стало відомо, що він знаходиться в лікарні Дніпра з важким пораненням очей.

Начальник управління комунікацій та преси Міноборони України Оксана Гаврилюк  повідомила, що Кристофера Нанна з Дніпра мають намір доправити до Києва літаком.

Головний лікар дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко повідомив «Детектору медіа», що Кристофер Нанн, який отримав поранення обох очей 2 лютого в Авдіївці, ймовірно, повністю втратив зір на правому оці. Зір на лівому оці, скоріш за все, можна буде відновити.

3 лютого фахівці дніпровської обласної офтальмологічної лікарні провели операцію на очах британському фотографу Кристоферу Нанну, пораненому в Авдіївці (Донецька область).

4 лютого Міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив, що британський фотожурналіст Кристофер Нанн, який був поранений 2 лютого під час обстрілу Авдіївки (Донецька область), після операції бачить на обидва ока.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY