Пораненого в Авдіївці фотожурналіста Кристофера Нанна прооперували у Дніпрі

Пораненого в Авдіївці фотожурналіста Кристофера Нанна прооперували у Дніпрі

4 Лютого 2017
1448

Пораненого в Авдіївці фотожурналіста Кристофера Нанна прооперували у Дніпрі

1448
Фахівці дніпровської обласної офтальмологічної лікарні провели операцію на очах британському фотографу Кристоферу Нанну, пораненому в Авдіївці (Донецька область).
Пораненого в Авдіївці фотожурналіста Кристофера Нанна прооперували у Дніпрі
Пораненого в Авдіївці фотожурналіста Кристофера Нанна прооперували у Дніпрі

Лікарі змогли врятувати зір журналісту, йдеться у сюжеті ТСН каналу «1+1».

Кристофер Нанн працював в Авдіївці разом з перекладачем із Дніпра, готуючи матеріал про загострення на Сході України. Коли снаряд розніс квартиру у багатоповерхівці, господарка в цей час на кухні готувала чай британському журналісту. Жінка загинула від численних поранень. Фотографа з пораненнями одразу шпиталізували у Дніпро.

Заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Олександр Толубаєв написав, що Крістофер Нанн перебував біля вікна під час мінометного обстрілу.

«Множинні осколкові поранення обличчя, проникаюче поранення лівого ока, поранення віка правого ока. Сліпе непроникаюче поранення грудної клітини», – повідомив він.

Пораненого привезли до лікарні реанімобілем, обстежили у приймальному відділенні і передали офтальмологам, додав медик.

Операція тривала понад чотири години. Ліве око пораненого довелося буквально складати через те, що півсантиметровий шматок пластику розірвав орган зору. З правого ока також дістали численні рештки.

«Кришталик був повністю розбитий. Був перемішаний зі скловидним тілом в оці. Довелося все це прибрати. Там же виявилося велике чужорідне тіло, розміром близько п'яти міліметрів. Фактично відшарувало сітківку. Нам довелося укласти сітківку і підшити штучний кришталик», - розповів керівник обласної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк.

Кристоферу Нанну 33 роки, на його особистому сайті зазначено, що він живе у Йоркширі. «Мій час наразі розподілений між Британією та Україною», – писав він на своєму сайті.

Фотограф працює над власними проектами та роботами на замовлення у Європі. Його чинними замовниками є видання The New Yorker, Financial Times Weekend Magazine, Le Monde, Morgenbladet, The Telegraph та i-D. Серед робіт Крістофера Нанна - фотоальбоми про вуличних псів в Україні, а ще - про міста Калуш і Бердянськ.

Нагадаємо, увечері 2 лютого під час обстрілу міста Авдіївка Донецької області поранення обличчя отримав іноземний фотожурналіст Кристофер Нанн.

Пізніше стало відомо, що він знахоодиться в лікарні Дніпра з важким пораненням очей.

Начальник управління комунікацій та преси Міноборони України Оксана Гаврилюк повідомила, що Кристофера Нанна з Дніпра мають намір доправити до Києва літаком.

Головний лікар дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко повідомив «Детектору медіа», що Кристофер Нанн, який отримав поранення обох очей 2 лютого в Авдіївці, ймовірно, повністю втратив зір на правому оці. Зір на лівому оці, скоріш за все, можна буде відновити.

На фото - Кристофер Нанн

Фото: ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1448
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду