Захист Сущенка оскаржить продовження арешту журналіста

Захист Сущенка оскаржить продовження арешту журналіста

26 Січня 2017
1114

Захист Сущенка оскаржить продовження арешту журналіста

1114
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, заявив, що буде оскаржувати ухвалене російським судом рішення про продовження тримання його підзахисного під вартою.
Захист Сущенка оскаржить продовження арешту журналіста
Захист Сущенка оскаржить продовження арешту журналіста

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Звичайно, це рішення було очікуване, "чергове". Але я у будь-якому разі вважаю наше клопотання про зміну запобіжного заходу на домашній арешт обгрунтованим і буду оскаржувати сьогоднішнє рішення суду», - сказав Марк Фейгін.

Нагадаємо, 25 січня Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Романа Сущенка ще на три місяці.

Раніше Марк Фейгін заявив, що 25 січня на засіданні Лефортовського суду щодо продовження утримання Сущенка під вартою наполягатиме на домашньому арешті пропонуватиме замінити утримання під вартою журналіста на домашній арешт з місцем перебування у консульському готелі.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

«Укрінформ», працівником якого є журналіст, зробив заяву щодо затримання у Москві Романа Сущенка й повідомив, що спільно з дружиною журналіста уклало угоду із адвокатом Марком Фейгіним, який захищатиме українця. 1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував Романа Сущенка на 2 місяці.

Українські громадські організації вважають, що арешт журналіста інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка в Москві треба розцінювати як наступ на свободу слова та закликають український уряд і міжнародну громадськість захистити українських політв’язнів у Росії та окупованому Криму. В свою чергу, Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає Росію до «негайного і безумовного» звільнення українського журналіста Романа Сущенка і зняття з нього всіх звинувачень.

3 жовтня 2016 року, після арешту українського журналіста,  представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович звернулася до російської сторони у справі Сущенка. Вона написала лист із вимогою негайно звільнити полоненого в Москві журналіста. Натомість, російська влада відповіла представнику ОБСЄ, що затримання Сущенка не пов'язане з його професійною діяльністю.

У грудні 2016 року Кремль відмовив у відвідуванні представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович затриманого в Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, аргументуючи це відсутністю відповідних повноважень з боку ОБСЄ.

У січні 2017 року представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила занепокоєння у зв'язку з тим, що до затриманого в Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка не допускають священнослужителів УПЦ КП, а також дружину.

В інтерв’ю «Детектору медіа» Дуня Міятович заявила, що під час її візиту до Києва та зустрічей із представниками української влади вона наголосила, що справи Романа Сущенка і Миколи Семени залишаються серед її найважливіших питань.

24 січня 2017 року ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо захисту журналістів, яка в тому числі закликає російську владу звільнити Романа Сущенка.

На фото - Роман Сущенко на суді

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1114
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду