Фейгін заявляє, що Сущенко може перебувати під домашнім арештом в консульському готелі

Фейгін заявляє, що Сущенко може перебувати під домашнім арештом в консульському готелі

20 Січня 2017
952

Фейгін заявляє, що Сущенко може перебувати під домашнім арештом в консульському готелі

952
Захист неправомірно затриманого в Росії журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка до засідання суду в Москві готує клопотання про заміну йому запобіжного заходу на домашній арешт з місцем перебування у консульському готелі.
Фейгін заявляє, що Сущенко може перебувати під домашнім арештом в консульському готелі
Фейгін заявляє, що Сущенко може перебувати під домашнім арештом в консульському готелі

Про це адвокат журналіста Марк Фейгін розповів  «Укрінформу».

«На засіданні суду ми подамо клопотання про зміну запобіжного заходу для мого підзахисного з тримання під вартою на домашній арешт. Як можливе місце перебування Сущенка буде заявлений консульський готель у Москві», - сказав Фейгін.

Він уточнив, що це житлове приміщення розташовано неподалік від Посольства України в Москві, проте дещо відкремлено і правами дипломатичної недоторканості не користується, тобто відповідає пред'явленим законом РФ вимогам.

Водночас, за словами адвоката, варіант, про який повідомлялося раніше, - про можливість перебування Сущенка під домашнім арештом у квартирі двоюрідного брата в Москві, до якого приїжджав журналіст,  неможливо реалізувати, оскільки родич не дав згоди на надання свого житла.

Раніше Марк Фейгін заявив, що на засіданні Лефортовського суду щодо продовження утримання Романа Сущенка під вартою, який має відбутися наприкінці січня, він наполягатиме на домашньому арешті. Адвокат сподівається, що дата засідання суду щодо запобіжного заходу його підзахисному стане відома за тиждень до закінчення терміну його арешту.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

На фото - Роман Сущенко у СІЗО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
952
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду