Газета «Волинь Нова» заснувала власну бібліотеку, яку щомісяця поповнює новинками

Газета «Волинь Нова» заснувала власну бібліотеку, яку щомісяця поповнює новинками

23 Січня 2017
3445

Газета «Волинь Нова» заснувала власну бібліотеку, яку щомісяця поповнює новинками

3445
Обласна громадсько-політична газета «Волинь Нова» організувала бібліотеку для своїх співробітників, на наповнення якої щомісяця виділяє 1 тис. гривень.
Газета «Волинь Нова» заснувала власну бібліотеку, яку щомісяця поповнює новинками
Газета «Волинь Нова» заснувала власну бібліотеку, яку щомісяця поповнює новинками

Про це в Facebook повідомила книжкова блогерка Анна Єкименко-Поліщук.

«Кошти передаються одному з працівників. Він йде до книгарні й купує книги, які вважає за потрібне. Наступного місяця закупи робить хтось інший. Усі вони зберігаються в одному з кабінетів. А кожен працівник може брати той чи інший томик…Думаю, що “Волинь-нова” може стати прикладом для багатьох», - написала блогерка.

У коментарі «Детектору медіа» автор ідеї створити таку бібліотеку, журналіст Костянтин Гарбарчук розповів, що в певному сенсі бібліотека в газети була завжди – ще з часів, коли видання, засноване 1939 року, називалося «Радянська Волинь». «Але ж багато років книги для неї не купувалися. Я ж ідею зібрати книги, які б читалися колегами, виношував давно. Коли в інших виданнях працював – намагався там її реалізувати, але не складалося. А тут прийшов з цим задумом до редактора Олександра Згоранця, який сам захоплюється читанням, і все вийшло», - розповів журналіст.

Бібліотеку «Волинь Нова» заснувала до річниці газети у вересні минулого року. Щомісяця один зі співробітників отримує 1 тис. грн з бюджету газети й обирає на цю суму книжки на свій смак – виходить купити з десяток. Вже відбулося три таких закупівлі.

«Це ще й тим цікаво, що обрає кожен працівник обирає дуже різні книги, молоді одні, старші люди – інші. Але всі читаються. Кожен співробіник газети може взяти книгу почитати, а я про це роблю запис у звичайному чорному блокноті. Найпопулярнішою книгою стала цьогорічна “Книга року BBC” - роман “Забуття” Тані Малярчук про нашого земляка В’ячеслава Липинського. Із захопленням читають також “Аеропорт Сергія Лойка», - розповів Костянтин Гарбарчук.

Крім того, працівники газети приносять до бібліотеки й власні книги – усього їх в редакції вже близько півсотні. Однак газета «Волинь Нова» зараз не має постійної літературної рубрики, хоча час від часу з’являються рецензії на нові книжки, зокрема й представлені в бібліотеці.

«Навіщо книжкам стояти в шафі? Їх треба читати, ділитися враженнями. Тож таким чином у нас сформувалася читацька спільнота. Ще одна причина цього, мабуть, те, що в нашій редакції до виходу на пенсію працював один з найвідоміших українських письменників Володимир Лис – автор роману Століття Якова. Ми і зараз спілкуємося з ним чи не щотижня. Насамкінець пораджу – читайте розумні книги, бо часу на це дуже мало», - каже Костянтин Гарбарчук.

Наступною добірку книдок обиратиме редакторка відділу культури Ярослава Тимощук. Вона зізнається, що конкретні книги ще не обрала, проте прагне купити ті, які «прийшлися б усім до смаку, стали розрадою і надихали».

Фото - volyn.church.ua та з Facebook Анни Єкименко-Поліщук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду