detector.media
23.01.2017 16:49
Газета «Волинь Нова» заснувала власну бібліотеку, яку щомісяця поповнює новинками
Газета «Волинь Нова» заснувала власну бібліотеку, яку щомісяця поповнює новинками
Обласна громадсько-політична газета «Волинь Нова» організувала бібліотеку для своїх співробітників, на наповнення якої щомісяця виділяє 1 тис. гривень.

Про це в Facebook повідомила книжкова блогерка Анна Єкименко-Поліщук.

«Кошти передаються одному з працівників. Він йде до книгарні й купує книги, які вважає за потрібне. Наступного місяця закупи робить хтось інший. Усі вони зберігаються в одному з кабінетів. А кожен працівник може брати той чи інший томик…Думаю, що “Волинь-нова” може стати прикладом для багатьох», - написала блогерка.

У коментарі «Детектору медіа» автор ідеї створити таку бібліотеку, журналіст Костянтин Гарбарчук розповів, що в певному сенсі бібліотека в газети була завжди – ще з часів, коли видання, засноване 1939 року, називалося «Радянська Волинь». «Але ж багато років книги для неї не купувалися. Я ж ідею зібрати книги, які б читалися колегами, виношував давно. Коли в інших виданнях працював – намагався там її реалізувати, але не складалося. А тут прийшов з цим задумом до редактора Олександра Згоранця, який сам захоплюється читанням, і все вийшло», - розповів журналіст.

Бібліотеку «Волинь Нова» заснувала до річниці газети у вересні минулого року. Щомісяця один зі співробітників отримує 1 тис. грн з бюджету газети й обирає на цю суму книжки на свій смак – виходить купити з десяток. Вже відбулося три таких закупівлі.

«Це ще й тим цікаво, що обрає кожен працівник обирає дуже різні книги, молоді одні, старші люди – інші. Але всі читаються. Кожен співробіник газети може взяти книгу почитати, а я про це роблю запис у звичайному чорному блокноті. Найпопулярнішою книгою стала цьогорічна “Книга року BBC” - роман “Забуття” Тані Малярчук про нашого земляка В’ячеслава Липинського. Із захопленням читають також “Аеропорт Сергія Лойка», - розповів Костянтин Гарбарчук.

Крім того, працівники газети приносять до бібліотеки й власні книги – усього їх в редакції вже близько півсотні. Однак газета «Волинь Нова» зараз не має постійної літературної рубрики, хоча час від часу з’являються рецензії на нові книжки, зокрема й представлені в бібліотеці.

«Навіщо книжкам стояти в шафі? Їх треба читати, ділитися враженнями. Тож таким чином у нас сформувалася читацька спільнота. Ще одна причина цього, мабуть, те, що в нашій редакції до виходу на пенсію працював один з найвідоміших українських письменників Володимир Лис – автор роману Століття Якова. Ми і зараз спілкуємося з ним чи не щотижня. Насамкінець пораджу – читайте розумні книги, бо часу на це дуже мало», - каже Костянтин Гарбарчук.

Наступною добірку книдок обиратиме редакторка відділу культури Ярослава Тимощук. Вона зізнається, що конкретні книги ще не обрала, проте прагне купити ті, які «прийшлися б усім до смаку, стали розрадою і надихали».

Фото - volyn.church.ua та з Facebook Анни Єкименко-Поліщук.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY