Представниця Комітету захисту журналістів вимагає скасування заборони каналу «Дождь» в Україні

Представниця Комітету захисту журналістів вимагає скасування заборони каналу «Дождь» в Україні

14 Січня 2017
2306

Представниця Комітету захисту журналістів вимагає скасування заборони каналу «Дождь» в Україні

2306
13 січня базований у Нью-Йорку Комітет захисту прав журналістів заявив, що українська влада має негайно скасувати розпорядження про заборону мовлення на території України російського телеканалу «Дождь».
Представниця Комітету захисту журналістів вимагає скасування заборони каналу «Дождь» в Україні
Представниця Комітету захисту журналістів вимагає скасування заборони каналу «Дождь» в Україні

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на заявив  Комітету.

Ніна Огнянова, координатор програм Комітету захисту прав журналістів по країнах Європи і Центральної Азії, заявила, що «Україна повинна негайно скасувати розпорядження про заборону мовлення російського телеканалу «Дождь»», оскільки «ця незграбна цензура», на її переконання, позбавляє російськомовну телеаудиторію України можливості знайомитися з програмами ЗМІ, що представляють відмінну від російської державної точку зору.

У своєму повідомленні Комітет захисту журналістів вказав із посиланням на члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення серед причин заборони на мовлення російського телеканалу те, що «Дождь» показував у своєму ефірі окупований Крим частиною території Росії.

Водночас Комітет процитував і думку директора телеканалу Наталії Сіндєєвої, яка вказала, що російські закони зобов’язують медіа використовувати мапу, на якій Крим є російською територією.

Російський адвокат Марк Фейгін, який є захисником затриманого в Росії українського журналіста Романа Сущенка, виступив на підтримку рішення української влади.

«Дождь» готовий обговорювати із Захаровою (офіційною представницею МЗС Росії. – Ред.) свою заборону в Україні, а от долю колег-журналістів Сущенка й Семени обговорювати, вочевидь, не готовий», – написав Марк Фейгін 12 січня у Twitter.

Нагадаємо, 12 січня Нацрада вилучила російський телеканал «Дождь» із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, а також тимчасово на три місяці припинила ретрансляцію на території України телеканалу «Телеклуб», який має юрисдикцію Німеччини. Рішення щодо «Дождя» має набути чинності через місяць після оприлюднення.

Офіційна представниця російського МЗС Марія Захарова у своєму Facebook повідомила, що звернеться в ОБСЄ через рішення Нацради про заборону трансляції в Україні російського телеканалу «Дождь».

Американська неурядова організація Freedom House вважає актом цензури заборону мовлення в Україні російського телеканалу «Дождь».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2306
Читайте також
16.01.2017 10:00
Богдан Логвиненко
для «Детектора медіа»
12 936
15.01.2017 10:32
Сергій Маслобойщиков
«Детектор медіа»
3 054
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
san
2630 дн. тому
Солидарен с Фейгиным...мне доступен "дождь" и должен сказавть,что их с ооочень! большой натяжкой можно назвать альтернативой официальным кремлевским сми...это альтернатива только с точки зрения путинской псевдолиберальной "интеллигенции"!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду