Марьяна Драч: Обвинения «Радио Свобода» Бобровниковым  - это недоразумение

Марьяна Драч: Обвинения «Радио Свобода» Бобровниковым  - это недоразумение

11 Січня 2017
6022

Марьяна Драч: Обвинения «Радио Свобода» Бобровниковым  - это недоразумение

6022
Директор украинской редакции «Радио Свобода» прокомментировала заявления журналиста
Марьяна Драч: Обвинения «Радио Свобода» Бобровниковым  - это недоразумение
Марьяна Драч: Обвинения «Радио Свобода» Бобровниковым  - это недоразумение

Журналист Алексей Бобровников, который был вынужден покинуть Украину, заявил, что некоторые украинские СМИ не готовы были публиковать его расследование о деле волонтера Андрея Галущенко. А пражский офис «Радио Cвободы», якобы, предложил ему обратиться за помощью к Российской Федерации.

Директор украинской редакции «Радио Свобода» Марьяна Драч так прокомментировала заявления журналиста:

- Мені важко сказати, кого саме в празькому офісі «Радіо Свобода» мав на увазі Олексій Бобровников, але я спілкувалася з ним впродовж минулого року кілька разів, тому припускаю, що ці слова могли бути пов’язані саме з нашим спілкуванням.  Він виступив зі звинуваченням на адресу празького офісу Радіо Свобода, який, мовляв, пропонував йому зробити експертизу записів у справі Андрія Галущенка в Росії. Ми говорили з Олексієм про дві речі: про можливість співпраці, яка не була пов’язана зі справою Галущенка, і про проведення експертизи технічних носіїв.  У тому числі , ми обговорювали можливості проведення міжнародної експертизи.

Він не пропонував нам свого розслідування, оскільки його не було – однак у нас  є підрозділ у редакції, програма «Схеми», яка могла би потенційно взятися за цю тему. Я думаю, що вся ця ситуація – непорозуміння, викликане емоціями Олексія, який вже не перший місяць намагається встановити істину у справі Галущенка. Я бажаю Олексію довести розслідування до кінця, щоб притягти винних до відповідальності.

В то же время, руководитель программы «Схемы» Наталья Седлецкая рассказала «ДМ», что редакция программы была готова к сотрудничеству, и оно не состоялось не из-за позиции «Схем»:

- В свою очередь,  могу подтвердить, что мы письменно предлагали Алексею продолжить расследование на базе ресурса программы Радио Свобода «Схемы», но он на это предложение не ответил.

Фото: Максим Лисовой

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6022
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду