У Рівному журналістці «Інтера» погрожує депутат, на підприємстві якого зник будівельник

У Рівному журналістці «Інтера» погрожує депутат, на підприємстві якого зник будівельник

11 Січня 2017
4152

У Рівному журналістці «Інтера» погрожує депутат, на підприємстві якого зник будівельник

4152
Спеціальній кореспондент телеканалу «Інтер» у Рівному Інна Білецька заявляє про погрози з боку людини, яка написала з Facebook депутата Рівненської міської ради Олександра Бабата. Окрім погрози «змінити життя», чоловік вимагає повернути якогось хрестика.
У Рівному журналістці «Інтера» погрожує депутат, на підприємстві якого зник будівельник
У Рівному журналістці «Інтера» погрожує депутат, на підприємстві якого зник будівельник

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Повідомлення від депутата журналістка називає абсурдом. За її словами, вона лише раз спілкувалася з ним – коли спробувала взяти коментар для сюжету про те, що на будівництві, яке належить Олександру Бабату, зникло тіло будівельника.

Як доказ Інна Білецька демонструє переписку з Facebook. Від імені депутата писали журналістці зранку 10 січня, під іншим прізвищем.  

«З Олександром Бабатом я спілкувалася лише один раз, – розповіла журналістка Білецька представниці ІМІ. – Коли прийшла до нього за коментарем. Тоді я готувала сюжет про Андрія Артвінського – будівельника, тіло якого Бабат, за версією слідства, переховував від правоохоронців. Бабат, на вигляд, був нетверезий, коментувати відмовився, і за поріг тоді ми так і не зайшли. І тут, через кілька тижнів, він пише мені про якийсь хрестик. Почав погрожувати, написав, що моє життя зміниться. Повідомлення від нього приходять цілий день. Це ніщо інакше, як тиск і намагання вплинути на мене».

Вона також додала, що Бабат писав їй у Facebook. «Написав: “Це Саша Бабат». Сумнівів у тому, що це він – немає, оскільки сторінка прив’язана саме до номера мобільного, яким він користується», - зазначила вона.

За даним фактом Білецька 10 січня звернулася до поліції. Кримінальне провадження щодо погроз журналістці поки не відкрили. На це поліція має 24 години після реєстрації заяви.

«Інна Білецька сьогодні звернулася з заявою до Рівненського відділу поліції. Заяву зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Матеріали будуть перевірятися і розглядатися», – прокоментувала прес-офіцер Головного управління Національної поліції у Рівненській області Ольга Олійник.

Представниця ІМІ зателефонувала Бабату на мобільний. Спочатку чоловік заперечував, що це номер Бабата і вибив дзвінок. Зателефонувавши ще раз, слухавку підняла жінка, яка не представилась.

Представниця ІМІ пояснила, що хоче поговорити про погрозу Інні Білецькій. Жіночий голос відповів, що поспілкуватися з Олександром Бабатом не можна, і що спілкуватись депутат з нею не буде.

Як повідомляє “Четверта влада”, Олександр Бабат – підприємець, на будівництві якого більше місяця тому загинув 35-річний Андрій Артвінський. Тіло чоловіка зникло. Родичам загиблого, з їх слів, депутат пропонував 100 тисяч гривень, аби вони не зверталися в поліцію. Згодом тіло  будівельника знайшли у лісі поблизу Олександрії, що за 56 км від Рівного. Бабата вважають причетним до переховування тіла. Поліція проводить досудове розслідування за фактом вбивства.

Як зазначає ІМІ, Інна Білецька спілкувалася з Олександром Бабатом лише раз. Вона прийшла до нього додому, аби дати йому можливість висловити свою позицію. Втім господар будинку відмовився говорити. Лише висловив обурення, що журналісти прийшли до його помешкання, і пішов.

Нагадаємо, нещодавно У Рівному під час зйомок сюжету про закупівлю оргтехніки за завищеною ціною невідомий напав на знімальну групу ТСН каналу «1+1».

Фото: скріншот з сюжету Інни Білецької для телеканалу «Інтер», Фейсбук Інни Білецької

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4152
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду