ТСН повідомляє про напад на власну знімальну групу у Рівному

ТСН повідомляє про напад на власну знімальну групу у Рівному

10 Січня 2017
3061
10 Січня 2017
17:22

ТСН повідомляє про напад на власну знімальну групу у Рівному

3061
У Рівному під час знімань сюжету про закупівлю оргтехніки за завищеною ціною невідомий напав на знімальну групу ТСН каналу «1+1».
ТСН повідомляє про напад на власну знімальну групу у Рівному
ТСН повідомляє про напад на власну знімальну групу у Рівному

Про це йдеться у повідомленні tsn.ua.

За словами кореспондентки ТСН Анни Махно, сюжет знімався на території Бабинської об'єднаної територіальної громади Рівненської області.

На місце нападу на журналістів прибула поліція. Фото: tsn.ua.

Як стверджує журналістка, чиновники закупили ноутбуки, вартість яких значно перевищувала ринкову. Зокрема один ноутбук був придбаний за 200 тисяч гривень. Загалом придбали 20 ноутбуків та іншу оргтехніку.

Як заявив сільський голова, кошти потрібно було терміново витратити, адже вони нібито мали бути повернуті до державного бюджету України з настанням 2017 року. Втім, з'ясувалось, що тендер на закупівлю можна було провести і після 1 січня нового року.

Знімальна група ТСН приїхала за коментарем до підприємця, який продав техніку громаді. Чоловік, який представився поліції Миколою, категорично відмовився коментувати процес продажу, штовхав журналістку і оператора. Після того, як камера була увімкнена, чоловік продовжував свої агресивні дії.

Як зазначила Анна Махно, на місце була викликана група поліції. Однак, поліцейські також не змогли встановити особу нападника. Він зазначив, що проживає у квартирі, яка не є офісом, хоча в приміщенні було багато техніки. Згодом прибула слідчо-оперативна група, яка доправила агресивного чоловіка до відділу поліції, де він мав дати свідчення. Наразі відомо, що відкрито кримінальне провадження за фактом нападу на журналістів ТСН.

Нагадаємо, у березні 2016 року працівники НПП «Гуцульщина» спробували завадити журналістам ТСН каналу «1+1» зняти сюжет про незаконну вирубку лісу на території природного парку в Косівському районі (Івано-Франківська область).

У липні 2016 року під час хресного ходу один з вірян Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) побив оператора ТСН та розбив камеру.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3061
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду