У Сумах журналіст отримав погрозу через новину про голову ОДА

У Сумах журналіст отримав погрозу через новину про голову ОДА

7 Квітня 2017
1653

У Сумах журналіст отримав погрозу через новину про голову ОДА

1653
Журналіст, редактор сайту Sumy.Today Євген Охріменко звернувся із заявою до поліції через погрози, які він отримав у зв’язку з публікацією на сайті новини про голову Сумської обласної держадміністрації.
У Сумах журналіст отримав погрозу через новину про голову ОДА
У Сумах журналіст отримав погрозу через новину про голову ОДА

Новина за 4 квітня на сайті передруковує пост у Facebook жителя міста Ромни Володимира Дворніченка, де він виклав фото розпорядження голови ОДА, в якому місцевим розпорядникам коштів наказується «вжити заходи» щодо максимального здійснення закупівель товарів тих виробників, що мають фактичне місцезнаходження на території Сумської області.

«Мені зателефонував чоловік, який назвався Максимом Щербиною. Використовуючи нецензурну лайку, він висловив свою підтримку голові ОДА і погрожував знайти активіста, який підняв цю тему у соцмережах, і розправитися фізично. Я розцінюю це як погрози, тому звернувся до поліції», – розповів пан Охріменко.

Роменчанин Володимир Даценко, який написав відповідний пост у Facebook, повідомив, що також звернеться до правоохоронців.

Пізніше Євген Охріменко виклав аудіозапис розмови і її роздруківку на сайті: «Меня зовут Щербина Максим, я житель города Ромны. Я сейчас очень тщательно подбираю слова, чтобы не быть грубым. Я очень сильно возмущен вашим постом по поводу голови ОДА, що він там лобіює сумських виробників. А ви мені скажіть, бл..дь, вместе с этим Виталием Даценко, которого я найду и засуну в ж..пу его же голову, кого должен лоббировать губернатор Сумской области?! Области, которая самая нищая, бл..дь, в стране, у которой самая высокая безработица?! Бл..дь, самая нулевая экономика, кого он должен лоббировать?! Вы там шо, бл..дь, идиоты все вообще, бл..дь? Или я не могу понять, чем вы там, на х..й, занимаетесь?!».

За словами начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Сумській області Ельвіри Біганової, за заявою пана Охріменка розпочато кримінальне провадження за с.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу.

«Це погроза або насильство відносно журналіста. Розслідування злочинів та правопорушень скоєних відносно працівників засобів масової інформації знаходяться на особистому контролі керівника Головного управління Нацполіції області», - повідомила пані Біганова.

Фото: скриншот з Sumy.Today

Нагадаємо, у лютому журналістка-фрілансерка Анастасія Магазова отримала погрозу від невідомого чоловіка у Facebook після того, як інформувала про події в Авдіївці Донецької області.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1653
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Иван
2567 дн. тому
Ха-ха, да мне и моей семье (детям!) в Харькове при Авакове угрожали здоровью и жизни менты и СБУшники, чтобы я "не создавал проблем" лично приближенному к губернатору лезущему на руководящую должность ничтожеству.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду