Олексій Бобровніков залишив Україну через погрози

Олексій Бобровніков залишив Україну через погрози

10 Січня 2017
3572

Олексій Бобровніков залишив Україну через погрози

3572
Журналіст, колишній кореспондент програми «ТСН. Тиждень» каналу «1+1» Олексій Бобровніков заявив, що виїхав з України через погрози, пов’язані з його журналістським розслідуванням.
Олексій Бобровніков залишив Україну через погрози
Олексій Бобровніков залишив Україну через погрози

Про це пан Бобровніков повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Журналіст повідомив, що виїхав з України місяць тому. За його словами, до такого рішення його спонукали погрози, які він отримував через свою журналістську діяльність. Олексій Бобровніков працював над циклом журналістських розслідувань, присвячених контрабанді та нелегальній і напівлегальній торгівлі в так званій «сірій зоні» Донбасу та Луганщини. У тому числі розслідував обставини вбивства волонтера Андрія «Ендрю» Галущенка та загибелі кількох інших осіб.

«З перших днів розслідування, присвяченого “сірій зоні”, а точніше, за два дні до вбивства Андрія Галущенка, мені почали надходити погрози фізичної розправи. Вони приходили як у дружній формі з лясканням по плечу, так і у формі погроз зі зброєю в руках», - повідомив пан Бобровніков. За його словами, він продовжив отримувати погрози навіть після того, як припинив активну роботу в «сірій зоні».

Над темою контрабанди в «сірій зоні» Олексій Бобровніков працював із середини серпня 2015 року. За цикл репортажів «Сіра зона» журналіст переміг у конкурсі «Честь професії – 2016» у номінації «Найкраще представлення складної теми».

9 червня 2016 року Олексій Бобровніков звільнився з «1+1». За даними «Детектора медіа», причиною звільнення стали розбіжності журналіста з керівництвом каналу відносно нагородження медаллю «За довіру» українських військовослужбовців, яке провели з власної ініціативи воєнкори різних каналів. Зокрема, медаллю був нагороджений один з військових, який фігурував у сюжетах пана Бобровнікова, присвячених загибелі Андрія Галущенка.

Олексій Бобровніков не повідомляє, до якої країни він виїхав і як надовго. «Детектор медіа» звернувся до журналіста по коментар і очікує на відповідь.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3572
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду