detector.media
10.01.2017 16:02
Олексій Бобровніков залишив Україну через погрози
Олексій Бобровніков залишив Україну через погрози
Журналіст, колишній кореспондент програми «ТСН. Тиждень» каналу «1+1» Олексій Бобровніков заявив, що виїхав з України через погрози, пов’язані з його журналістським розслідуванням.

Про це пан Бобровніков повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Журналіст повідомив, що виїхав з України місяць тому. За його словами, до такого рішення його спонукали погрози, які він отримував через свою журналістську діяльність. Олексій Бобровніков працював над циклом журналістських розслідувань, присвячених контрабанді та нелегальній і напівлегальній торгівлі в так званій «сірій зоні» Донбасу та Луганщини. У тому числі розслідував обставини вбивства волонтера Андрія «Ендрю» Галущенка та загибелі кількох інших осіб.

«З перших днів розслідування, присвяченого “сірій зоні”, а точніше, за два дні до вбивства Андрія Галущенка, мені почали надходити погрози фізичної розправи. Вони приходили як у дружній формі з лясканням по плечу, так і у формі погроз зі зброєю в руках», - повідомив пан Бобровніков. За його словами, він продовжив отримувати погрози навіть після того, як припинив активну роботу в «сірій зоні».

Над темою контрабанди в «сірій зоні» Олексій Бобровніков працював із середини серпня 2015 року. За цикл репортажів «Сіра зона» журналіст переміг у конкурсі «Честь професії – 2016» у номінації «Найкраще представлення складної теми».

9 червня 2016 року Олексій Бобровніков звільнився з «1+1». За даними «Детектора медіа», причиною звільнення стали розбіжності журналіста з керівництвом каналу відносно нагородження медаллю «За довіру» українських військовослужбовців, яке провели з власної ініціативи воєнкори різних каналів. Зокрема, медаллю був нагороджений один з військових, який фігурував у сюжетах пана Бобровнікова, присвячених загибелі Андрія Галущенка.

Олексій Бобровніков не повідомляє, до якої країни він виїхав і як надовго. «Детектор медіа» звернувся до журналіста по коментар і очікує на відповідь.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY