Міятович заявила, що діалог журналістських спілок Украіни та Росії потрібен для припинення конфлікту

Міятович заявила, що діалог журналістських спілок Украіни та Росії потрібен для припинення конфлікту

9 Грудня 2016
1383

Міятович заявила, що діалог журналістських спілок Украіни та Росії потрібен для припинення конфлікту

1383
У рамках 23-ої Міністерської конференції ОБСЄ у Гамбурзі (Німеччина) відбулась презентації проекту діалогу журналістських організацій України та Росії. Проект організований з ініціативи представника ОБСЄ з питань свободи медіа Дуні Міятович, яка переконана для такий діалог необхідний для припинення конфлікту.
Міятович заявила, що діалог журналістських спілок Украіни та Росії потрібен для припинення конфлікту
Міятович заявила, що діалог журналістських спілок Украіни та Росії потрібен для припинення конфлікту

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

«Офіс не може виправити ситуацію, що склалася, не може пропонувати політичні рішення, але ми можемо зробити так, щоб люди не обирали шлях конфронтації в майбутньому. Ми маємо говорити про журналістику без політики. Це не просто, але необхідно для припинення конфлікту», - зазначила Дуня Міятович.

Діалог має на меті сприяння безпеці журналістів, підвищення стандартів об'єктивності та неупередженості журналістських матеріалів та налагодження співпраці між молодими журналістами з різних країн в умовах інформаційної війни. 

«Безпека журналістів, солідарність з колегами, що знаходяться у небезпеці та засудження пропаганди в медіа - це ті теми, що ми маємо обговорювати», - сказав перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко

Одним з учасників презентаціі у Гамбургу став журналіст та правозахисник Валерій Макеєв, який 100 днів провів у полоні «ЛНР» та був звільнений також завдяки заявам солідарності журналістських спілок Украіни та Росіі. 

У рамках презентації були представлені три фільми, над якими працювали команди  молодих журналістів з України та Росії.  Частина працювала у Відні (Австрія), знімаючи матеріали про свободу слова та міжнаціональний ринок, про біженців зі Сходу.  Інша група побувала в Боснії та проводила зйомки у післявоєнному Сараєво. Загалом у проекті узяли участь майже 20 молодих журналістів з України та Росії.

Учасники зазначають, що проект - це гарна можливість налагодити комунікацію та підвищити професійний рівень. 

«Наша співпраця - це чудовий приклад, як журналісти під час інформаційної війни можуть вести діалог та створювати високоякісні, неупереджені інформаційні продукти,  які базуються на етичних та професійних стандартах журналістики», - розповіла учасниця з України Дарія Сметанко.

«По завершенню цього проекту ми налагодили контакти зі своїми колегами з України. Зараз ми краще розуміємо ситуацію, що склалася, і можемо бути більш об'єктивними під час роботи. Це дуже гарний досвід», - зазначила учасниця з Росії Анна Шклярова.

Раніше, на початку жовтня представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович наголосила на важливості діалогу української і російської журналістських спілок, які проходять під егідою ОБСЄ.

Нагадаємо, 1 грудня представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович оприлюдила піврічний звіт щодо свободи медіа в Європі. У ньому зібрано дані про утиски свободи медіа по 35 країнах за період з 11 березня по 1 грудня 2016 року.

Найдовші розділі у звіті представниці ОБСЄ з питань свободи медіа – про Україну та Росію, за ними слідують Туреччина, Вірменія та Азербайджан. Зокрема, у звіті згадано понад 20 випадків посягань чи порушень свободи слова в Україні.

Цей звіт викликав критику в Україні з приводу фактів, які представниця ОБСЄ зарахувала до порушень чи утисків свободи слова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1383
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду