У «ДНР» повідомили, що двох затриманих журналістів «Дождя» видворили

У «ДНР» повідомили, що двох затриманих журналістів «Дождя» видворили

26 Листопада 2016
1430
26 Листопада 2016
00:25

У «ДНР» повідомили, що двох затриманих журналістів «Дождя» видворили

1430
Журналісти російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков і Василь Полонський видворені з території сепаратистської «Донецької народної республіки» до Росії. Причиною виселення стало «необ'єктивне і провокаційне» висвітлення ситуації в «ДНР».
У «ДНР» повідомили, що двох затриманих журналістів «Дождя» видворили
У «ДНР» повідомили, що двох затриманих журналістів «Дождя» видворили

Про це повідомляє «Дождь» з посиланням на сайт так званого «Міністерства державної безпеки ДНР».

Спочатку в повідомленні «МДБ» говорилося, що журналісти Сергій Єрженков і Василь Полонський перебували на території «ДНР» без відповідної акредитації. Потім текст відредагували: згідно з новою редакцією, журналісти надали до міністерства інформації «ДНР» для отримання акредитації «завідомо неправдиві особисті дані».

Як повідомляє «МДБ», кореспонденти начебто «були запрошені до адміністративної будівлі МДБ ДНР для дачі пояснень за фактом незаконної журналістської діяльності і демонстрації відзнятих відеоматеріалів».

Подивившись записи знімальної групи «Дождя», співробітники так званого «міністерства» прийшли до висновку, що вони «носять необ'єктивний і провокаційний характер» і «брехливо відображають соціально-економічну та політичну ситуацію в республіці».

Телефони Єрженкова і Полонського досі недоступні.

Раніше стало відомо, що в окупованому російсько-терористичними силами Донецьку зникла знімальна група російського телеканалу «Дождь». Кореспонденти «Дождя» Сергій Єрженков і Василь Полонський перестали виходити на зв'язок в п'ятницю, 25 листопада.

Перед зникненням Василь Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана так званим «Міністерством державної безпеки» сепаратистської «Донецької народної республіки». На гарячій лінії «МГБ» «Дождю» повідомили, що в п'ятницю арештів відомство не здійснювало.

Як повідомляє редакція, знімальна група «Дождя» отримала акредитацію для роботи в окупованому Донецьку в СБУ України і в так званому «Міністерстві інформації ДНР». Кордон «ДНР» журналісти пройшли в четвер, 24 листопада, з території України. На території «ДНР» журналісти «Дождя» планували зняти серію сюжетів для ефіру і сайту телеканалу.

Пізніше радник глави «ДНР» Олександра Захарченка, російський письменник Захар Прилєпін повідомив, що затриманих у «ДНР» журналістів «Дождя» Сергія Єрженкова і Василя Полонського скоро звільнять.

На фото – затримані журналісти

Фото: «Дождь»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1430
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду