Журналістам телеканалу «Дождь», які були затримані сепаратистами, заборонили в’їзд до «ДНР»

Журналістам телеканалу «Дождь», які були затримані сепаратистами, заборонили в’їзд до «ДНР»

26 Листопада 2016
1453
26 Листопада 2016
10:16

Журналістам телеканалу «Дождь», які були затримані сепаратистами, заборонили в’їзд до «ДНР»

1453
Кореспонденти російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков і Василь Полонський, які раніше були затримані в окупованому Донецьку так званим «міністерством державної безпеки ДНР», після видворення з «ДНР» були доставлені на територію Росії.
Журналістам телеканалу «Дождь», які були затримані сепаратистами, заборонили в’їзд до «ДНР»
Журналістам телеканалу «Дождь», які були затримані сепаратистами, заборонили в’їзд до «ДНР»

Про це повідомляє канал «Дождь».

Журналісти «Дождя» перебувають в Ростові-на-Дону (Росія) і вийшли на зв'язок з редакцією телеканалу.

Кореспонденти «Дождя» були затримані «спецслужбами» донецьких сепаратистів ввечері, 25 листопада.  Василь Полонський розповів, що співробітники «МДБ ДНР» прийшли до них в квартиру і відвезли їх в головну будівлю так званого «міністерства державної безпеки ДНР».

Допит журналістів проводили троє співробітників «МДБ». Вони переглянули відеозаписи знімальної групи «Дождя» і видалили їх. Також вони заблокували телефон Василя Полонського, зламали телефон і заблокували ноутбук Сергія Єрженкова.

Як повідомляється, фізичного насильства співробітники «МДБ» не застосовували. «Знущалися чисто психологічно, не більше того», - сказав Василь Полонський.

Співробітники «МДБ» в розмові з затриманими кореспондентами назвали причиною їх видворення «помилкові дані», зазначені при акредитації - неправильний номер мобільного телефону. Василь Полонський сказав, що вказав вірний номер і перевірив це.

Василю Полонському та Сергію Єрженкову заборонили в'їзд в «ДНР».

Раніше стало відомо, що в окупованому російсько-терористичними силами Донецьку зникла знімальна група російського телеканалу «Дождь». Кореспонденти «Дождя» Сергій Єрженков і Василь Полонський перестали виходити на зв'язок в п'ятницю, 25 листопада.

Перед зникненням Василь Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана так званим «Міністерством державної безпеки» сепаратистської «Донецької народної республіки». На гарячій лінії «МГБ» «Дождю» повідомили, що в п'ятницю арештів відомство не здійснювало.

Як повідомляє редакція, знімальна група «Дождя» отримала акредитацію для роботи в окупованому Донецьку в СБУ України і в так званому «Міністерстві інформації ДНР». Кордон «ДНР» журналісти пройшли в четвер, 24 листопада, з території України. На території «ДНР» журналісти «Дождя» планували зняти серію сюжетів для ефіру і сайту телеканалу.

Пізніше радник глави «ДНР» Олександра Захарченка, російський письменник Захар Прилєпін повідомив, що затриманих у «ДНР» журналістів «Дождя» Сергія Єрженкова і Василя Полонського скоро звільнять.

Після цього сайт так званого «Міністерства державної безпеки ДНР» повідомив, що журналісти російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков і Василь Полонський видворені з території сепаратистської «Донецької народної республіки» до Росії. Причиною виселення стало «необ'єктивне і провокаційне» висвітлення ситуації в «ДНР».

На фото – журналісти «Дождя», видворені з «ДНР»

Фото: «Дождь»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1453
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду