Проект журналіста Дмитра Литвиненка потрапив до конкурсу Adami Media Prize

Проект журналіста Дмитра Литвиненка потрапив до конкурсу Adami Media Prize

21 Листопада 2016
3551
21 Листопада 2016
15:34

Проект журналіста Дмитра Литвиненка потрапив до конкурсу Adami Media Prize

3551
Кореспондент програми «Вікна-Новини» на СТБ Дмитро Литвиненко представив свій документальний п'ятисерійний серіал «Іншорідні» на міжнародному конкурсі Adami Media Prize в номінації «Новини і короткометражні фільми»
Проект журналіста Дмитра Литвиненка потрапив до конкурсу Adami Media Prize
Проект журналіста Дмитра Литвиненка потрапив до конкурсу Adami Media Prize

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Проект «Іншорідні» був в ефірі СТБ з 19 по 23 вересня 2016 року. «Детектор медіа» публікував репортаж зі зйомок цього циклу.

П’ятисерійний цикл пана Литвиненка розповідає про іноземців, які переїхали в Україну, відкрили тут бізнес і зіткнулися, за словами автора, з нерозумінням, неприйняттям і навіть саботажем з боку місцевих жителів.

«Спочатку ми думали, що "Іншорідні" стануть легкою і веселою історією, - розповідає пан Литвиненко. - Коли ми познайомилися з нашими героями, побачили, яка глибина і яке культурне розмаїття за всім цим стоїть. Ми зіткнулися з тим, що наші люди і система протистоять спробам іноземців привнести щось своє і на цьому грунті виникають серйозні конфлікти. «Іншорідні» змінюють наше уявлення про нас самих. Нам вдалося показати, що ми не настільки досконалі та працьовиті, як хотіли б; нам є над чим замислитися і над чим попрацювати.

Робота журналіста пройшла у фінал конкурси, ставши однією з двох номінантів і випередивши близько двохсот конкурентів з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

Гала-вечір та нагородження переможців Adami Media Prize пройде 24 листопада 2016 року в Києві під патронатом генерального секретаря Ради Європи Турбйорн Ягланд та представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.

ADAMI Media Prize - ініціатива німецької некомерційної організації Forschungsgruppe Modellprojekte e.V. і здійснюється за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в партнерстві з Європейською мовною спілкою, Академією Deutsche Welle і Німецьким товариством східноєвропейських досліджень. ProCredit Holding надає фінансування для конкурсу ADAMI і підтримує проведення церемонії нагородження в Києві.

Міжнародне журі конкурсу Adami Media Prize розглядає і оцінює телевізійні, онлайн програми і фільми, які просувають теми інтеграції, міграції, а також етнічне, релігійне і культурне розмаїття.

Нагадаємо, нещодавно Ольга Ситник, журналістка видання «Українська правда. Життя», перемогла у конкурсі для журналістів, які відстоюють права людини, принципи рівності та толерантності - Charlie Award.

У конкурсі на стипендіальну програму «Радіо Свободи» Regional Reporting Fellowship перемогла українська журналістка Вікторія Жуган.

Конкурс Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2016-2017 академічний рік з України нещодавновиграла Ярослава Куцай.

На фото - Дмитро Литвиненко

Фото: прес-служба СТБ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3551
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду