detector.media
21.11.2016 15:34
Проект журналіста Дмитра Литвиненка потрапив до конкурсу Adami Media Prize
Проект журналіста Дмитра Литвиненка потрапив до конкурсу Adami Media Prize
Кореспондент програми «Вікна-Новини» на СТБ Дмитро Литвиненко представив свій документальний п'ятисерійний серіал «Іншорідні» на міжнародному конкурсі Adami Media Prize в номінації «Новини і короткометражні фільми»

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Проект «Іншорідні» був в ефірі СТБ з 19 по 23 вересня 2016 року. «Детектор медіа» публікував репортаж зі зйомок цього циклу.

П’ятисерійний цикл пана Литвиненка розповідає про іноземців, які переїхали в Україну, відкрили тут бізнес і зіткнулися, за словами автора, з нерозумінням, неприйняттям і навіть саботажем з боку місцевих жителів.

«Спочатку ми думали, що "Іншорідні" стануть легкою і веселою історією, - розповідає пан Литвиненко. - Коли ми познайомилися з нашими героями, побачили, яка глибина і яке культурне розмаїття за всім цим стоїть. Ми зіткнулися з тим, що наші люди і система протистоять спробам іноземців привнести щось своє і на цьому грунті виникають серйозні конфлікти. «Іншорідні» змінюють наше уявлення про нас самих. Нам вдалося показати, що ми не настільки досконалі та працьовиті, як хотіли б; нам є над чим замислитися і над чим попрацювати.

Робота журналіста пройшла у фінал конкурси, ставши однією з двох номінантів і випередивши близько двохсот конкурентів з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

Гала-вечір та нагородження переможців Adami Media Prize пройде 24 листопада 2016 року в Києві під патронатом генерального секретаря Ради Європи Турбйорн Ягланд та представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.

ADAMI Media Prize - ініціатива німецької некомерційної організації Forschungsgruppe Modellprojekte e.V. і здійснюється за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в партнерстві з Європейською мовною спілкою, Академією Deutsche Welle і Німецьким товариством східноєвропейських досліджень. ProCredit Holding надає фінансування для конкурсу ADAMI і підтримує проведення церемонії нагородження в Києві.

Міжнародне журі конкурсу Adami Media Prize розглядає і оцінює телевізійні, онлайн програми і фільми, які просувають теми інтеграції, міграції, а також етнічне, релігійне і культурне розмаїття.

Нагадаємо, нещодавно Ольга Ситник, журналістка видання «Українська правда. Життя», перемогла у конкурсі для журналістів, які відстоюють права людини, принципи рівності та толерантності - Charlie Award.

У конкурсі на стипендіальну програму «Радіо Свободи» Regional Reporting Fellowship перемогла українська журналістка Вікторія Жуган.

Конкурс Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2016-2017 академічний рік з України нещодавновиграла Ярослава Куцай.

На фото - Дмитро Литвиненко

Фото: прес-служба СТБ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY