У Москві Сущенка «здав» друг сім’ї – Фейгін

У Москві Сущенка «здав» друг сім’ї – Фейгін

1 Листопада 2016
3462
1 Листопада 2016
14:40

У Москві Сущенка «здав» друг сім’ї – Фейгін

3462
Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає обвинуваченого у «шпигунстві» журналіста Романа Сущенка, заявив, що його підзахисного затримали 30 вересня у Москві через свідчення друга сім’ї
У Москві Сущенка «здав» друг сім’ї – Фейгін
У Москві Сущенка «здав» друг сім’ї – Фейгін

Про це Фейгін повідомив в ефірі 5 каналу.

«Він (Роман Сущенко – ред.)  кілька разів приїжджав до Москви до свого брата. Підтримував стосунки з другом сім'ї. Друг сім'ї просто його здав. Все», - розказав адвокат подробиці затримання журналіста.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 

Пан Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Адвокат вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну, і це питання треба порушувати в Мінську, на трьохсторонній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України, яка має відбутися 9 листопада.

Роман Сущенко розраховує на підтримку колег-журналістів.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами.

Як повідомляв Марк Фейгін, засідання проводилося у закритому режимі, оскільки ФСБ вбачає у справі державну таємницю. Захист намагався змінити запобіжний захід з тримання під вартою в СІЗО на інший, наприклад, домашній арешт.

31 жовтня адвокат журналіста прилетів до України, щоб вирішити питання можливого обміну Романа Сущенка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3462
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду