detector.media
01.11.2016 14:40
У Москві Сущенка «здав» друг сім’ї – Фейгін
У Москві Сущенка «здав» друг сім’ї – Фейгін
Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає обвинуваченого у «шпигунстві» журналіста Романа Сущенка, заявив, що його підзахисного затримали 30 вересня у Москві через свідчення друга сім’ї

Про це Фейгін повідомив в ефірі 5 каналу.

«Він (Роман Сущенко – ред.)  кілька разів приїжджав до Москви до свого брата. Підтримував стосунки з другом сім'ї. Друг сім'ї просто його здав. Все», - розказав адвокат подробиці затримання журналіста.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 

Пан Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Адвокат вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну, і це питання треба порушувати в Мінську, на трьохсторонній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України, яка має відбутися 9 листопада.

Роман Сущенко розраховує на підтримку колег-журналістів.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами.

Як повідомляв Марк Фейгін, засідання проводилося у закритому режимі, оскільки ФСБ вбачає у справі державну таємницю. Захист намагався змінити запобіжний захід з тримання під вартою в СІЗО на інший, наприклад, домашній арешт.

31 жовтня адвокат журналіста прилетів до України, щоб вирішити питання можливого обміну Романа Сущенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY