У Великої Британії немає підстав заборонити Грему Філліпсу виїжджати за межі країни – Джудіт Гоф

У Великої Британії немає підстав заборонити Грему Філліпсу виїжджати за межі країни – Джудіт Гоф

24 Вересня 2016
1471
24 Вересня 2016
13:00

У Великої Британії немає підстав заборонити Грему Філліпсу виїжджати за межі країни – Джудіт Гоф

1471
Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф відповіла на звернення щодо заборони діяльності журналіста Грема Філліпса в Україні
У Великої Британії немає підстав заборонити Грему Філліпсу виїжджати за межі країни – Джудіт Гоф
У Великої Британії немає підстав заборонити Грему Філліпсу виїжджати за межі країни – Джудіт Гоф

Про це повідомляє прес-служба посольства Великої Британії у Facebook.

«Багато людей закликали Велику Британію позбавити його паспорта. Пан Філіпс не здійснив правопорушення у Великій Британії, яке могло б стати підставою для британського уряду заборонити йому виїзд за межі країни. Якщо він порушив українське законодавство, то це повноваження української влади вирішити, які дії вона вважає за потрібне вчинити щодо пана Філіпса в Україні», - йдеться у відповіді пані Гоф.

Посол зазначила, що бачила відеозапис обміну полоненими минулого тижня та вражена поведінкою пана Філліпса.

«Я бачила відеозапис обміну полоненими минулого тижня, та, як Iryna Gerashchenko і Уляна Супрун, вражена поведінкою Грема Філіпса щодо Володимира Жемчугова. На моє переконання, це не журналістика», - повідомила пані Гоф.

Нагадаємо, надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко надіслала відкритого листа Сполученому Королівству Великобританії та Північної Ірландії, в якому звернула увагу британської сторони на ситуацію з «провокаційною і ганебною поведінкою громадянина Великобританії пана Грема Вільяма Філліпса, який в даний час проживає на території України, окупованій Російською Федерацією».

17 вересня під час звільнення з полону бойовиків так званої «ЛНР» Володимира Жемчугова блогер-українофоб Грем Філліпс (громадянин Великої Британії, який працює на російську пропаганду) ставив українському бранцю провокативні запитання, обзивав заручника та українських журналістів, які висвітлювали звільнення.

Перша заступниця голови Верховної Ради, представниця України у тристоронній контактній групі щодо Донбасу в Мінську Ірина Геращенко, яка була присутня під час обміну заручників, розцінює дії Грема Філліпса як провокацію, спрямовану на зрив обміну.

Вона попросила операторів і журналістів, які були свідками події, а також телеканали, які вони представляють, передати їй відеозаписи дій Грема Філліпса. Народна депутатка хоче показати ці відео учасникам конференції Комітету ПАРЄ з питань свободи слова, що проходитиме в Києві 19 вересня. Пані Геращенко також закликала українську та міжнародну медіаспільноту відреагувати на знущання російського пропагандиста, який називає себе журналістом, над українським бранцем.

Громадянин Великої Британії Грем Філліпс знімає свої сюжети переважно на територіях ОРДЛО і викладає у власному відеоблозі на YouTube. Раніше він працював позаштатним кореспондентом російського телеканалу Russia Тoday. У 2014 році він був депортований з України із забороною в'їзду на три роки.

Відеоблогер Грем Філліпс не є журналістом і професійній спільноті слід припинити так його називати. Таку думку в коментарі «Детектору медіа» висловила виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

На фото – Грем Філліпс

Фото: Facebook Ірини Геращенко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1471
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду