У Києві обікрали помешкання журналістки Центру громадянських свобод

У Києві обікрали помешкання журналістки Центру громадянських свобод

21 Липня 2016
1361

У Києві обікрали помешкання журналістки Центру громадянських свобод

1361
У Києві обікрали помешкання журналістки Центру громадянських свобод Марії Томак.
У Києві обікрали помешкання журналістки Центру громадянських свобод
У Києві обікрали помешкання журналістки Центру громадянських свобод

Про крадіжку журналістка розповіла на своїй сторінці у Facebook, підтвердивши інформацію «Детектору медіа».

20 липня Марія Томак повернулася додому з відрядження на Луганщину, де вона висвітлювала хід виборів, і виявила, що її домівку обікрали.

«Перевернули догори дриґом усі можливі шафи. Вимели з хати всі гроші (мабуть, пацани були розчаровані, бо їх було небагато) і мою єдину справді цінну прикрасу, подаровану мені років п'ять тому і так жодного разу і не приміряну», - розповіла вона. При цьому крадіїв не зацікавила техніка – комп’ютер, плашнет, старі мобільні телефони.

«Є ряд ознак, які вказують на те, що крадії були добре підготовленими і знали особливості логістики нашого помешкання. Судячи з усього, були в курсі, що мене немає вдома», - зауважила Марія Томак.

Журналістка поки що не пов’язує крадіжку з професійною діяльністю: «Я не переконана, що то щось, пов'язане з моєю діяльністю. Думаю, це звичайна крадіжка з проникненням без додаткових мотивів, хоча хто знає...».

«До речі, останні кілька тижнів жила в передчутті того, що хату можуть обікрасти у зв'язку з появою по всій вулиці оголошень про надання професійних охоронних послуг компанії "Венбест". Ну а що, я б не здивувалася такому "маркетинговому ходу". Тому попросила правоохоронців перевіриту цю версію», - додала вона.

Марія Томак викликала поліцію, яка зареєструвала її заяву. «Слідчо-оперативна група з Подільського райвідділку, як мені здалося, поставилася до роботи відповідально. Але побачимо, що буде далі», - зауважила журналістка. Попередня кваліфікація злочину – частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).

Фото - Facebook Марії Томак

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1361
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду