detector.media
21.07.2016 18:33
У Києві обікрали помешкання журналістки Центру громадянських свобод
У Києві обікрали помешкання журналістки Центру громадянських свобод
У Києві обікрали помешкання журналістки Центру громадянських свобод Марії Томак.

Про крадіжку журналістка розповіла на своїй сторінці у Facebook, підтвердивши інформацію «Детектору медіа».

20 липня Марія Томак повернулася додому з відрядження на Луганщину, де вона висвітлювала хід виборів, і виявила, що її домівку обікрали.

«Перевернули догори дриґом усі можливі шафи. Вимели з хати всі гроші (мабуть, пацани були розчаровані, бо їх було небагато) і мою єдину справді цінну прикрасу, подаровану мені років п'ять тому і так жодного разу і не приміряну», - розповіла вона. При цьому крадіїв не зацікавила техніка – комп’ютер, плашнет, старі мобільні телефони.

«Є ряд ознак, які вказують на те, що крадії були добре підготовленими і знали особливості логістики нашого помешкання. Судячи з усього, були в курсі, що мене немає вдома», - зауважила Марія Томак.

Журналістка поки що не пов’язує крадіжку з професійною діяльністю: «Я не переконана, що то щось, пов'язане з моєю діяльністю. Думаю, це звичайна крадіжка з проникненням без додаткових мотивів, хоча хто знає...».

«До речі, останні кілька тижнів жила в передчутті того, що хату можуть обікрасти у зв'язку з появою по всій вулиці оголошень про надання професійних охоронних послуг компанії "Венбест". Ну а що, я б не здивувалася такому "маркетинговому ходу". Тому попросила правоохоронців перевіриту цю версію», - додала вона.

Марія Томак викликала поліцію, яка зареєструвала її заяву. «Слідчо-оперативна група з Подільського райвідділку, як мені здалося, поставилася до роботи відповідально. Але побачимо, що буде далі», - зауважила журналістка. Попередня кваліфікація злочину – частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).

Фото - Facebook Марії Томак

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY