Нардеп групи «Відродження» звинуватив головреда «Вечірньої Умані» у порушенні стандартів журналістики

1 Квітня 2016
2778

Нардеп групи «Відродження» звинуватив головреда «Вечірньої Умані» у порушенні стандартів журналістики

2778
Народний депутат (група «Партія «Відродження») Антон Яценко спростував заяву головного редактора видання «Вечірня Умань» (Черкаська область) Володимира Гамалиці про те, що 29 березня надіслав журналісту на мобільний телефон повідомлення, звинувачуючи у продажності. Натомість він стверджує, що «Вечірня Умань» не висвітлює об’єктивно конфлікт щодо продажу землі під аграрний центр в Умані, обстоюючи точку зору колишнього заступника міністра аграрної політики Андрія Дикуна.
Нардеп групи «Відродження» звинуватив головреда «Вечірньої Умані» у порушенні стандартів журналістики

Про це народний депутат заявив у коментарі «Детектору медіа».

За словами Антона Яценка, він не надсилав 29 березня, після сесії Уманьської міськради, на якій вирішувалось питання про виділення землі, смс-повідомлення із звинуваченням у продажності головреду «Вечірньої Умані». При цьому він звернув увагу, що Володимир Гамалиця навів у якості доказу того, що нардеп здійснює на нього тиск, смс-ку, датовану 28 грудня 2015 року.

Народний депутат заявляє, що на сесії Уманської міської ради, яка відбулася 29 березня, за безцінь було продано 2,5 га на вулиці Гонти, 3.  За його словами, землю було продано по ціні 59 грн. за кВ.м. «Тобто для прикладу, якщо ви як громадянин захочете для житлового будівництва отримати землю, з вас візьмуть 1 500 грн. за метр квадратний, а тут без ніяких проблем компанія «Кепітал Сістемс» отримала землю безкоштовно, майже даром, а до цього вона сплачувала хоч якусь орендну плату місту. Фактично, це зговір ряду депутатів Уманської міської ради та керівництва міста Умані, щодо дерибану цієї землі. Дуже дивує, що за цією компанією, як виявилося, стоїть колишній заступник міністра аграрної політики Андрій Євгенійович Дикун», - написав Антон Яценко у своєму Facebook.

Він також заявив, що домагатиметься скасування цього рішення міської ради.

Водночас він заявляє, що видання «Вечірня Умань» і головний редактор Володимир Гамалиця пов’язані із колишнім заступником міністра Андрієм Дикуном. За його словами, видання порушує журналістські стандарти і лобіює інтереси пана Дикуна.

Публікація видання «Вечірня Умань» про рішення сесії виділити землю під аграрний центр в Умані «ВІДЕО Місцеві депутати партії «Відродження» хотіли заблокувати інвестиції в Умань» не містить іншої точки зору і виправдовує ціну, за якою продано ділянку.

«Ціна питання – півтора мільйони гривень за землю «виробничого призначення» під розваленим заводом. По 59 гривень за квадратний метр. Тоді як по іншій уманській вулиці продавали землю по 57. А під іншим уманським підприємством, наприклад по вулиці Енергетична продали 9 гектарів - по 15,77 за квадратний метр. Проте дана ціна здалася занизькою для голови фракції Ірини Плетньової. Вона заявила що продаж землі, це… «подарунок Андрію Дикуну за те, що він не балотувався на посаду міського голови»…», - написало видання.

«Детектор медіа» опублікує коментар головреда Володимира Гамалиці щодо звинувачень у порушенні журналістських стандартів у виданні, як тільки він надійде.

Нагадаємо, головний редактор видання «Вечірня Умань» Володимир Гамалиця заявив, що 29 березня народний депутат Антон Яценко (депутатська група «Партія “Відродження”») надіслав йому на телефон повідомлення, звинувачуючи у продажності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду