Обвинувачені у підпалі кінотеатру «Жовтень» отримали умовні терміни

Обвинувачені у підпалі кінотеатру «Жовтень» отримали умовні терміни

5 Жовтня 2015
2058

Обвинувачені у підпалі кінотеатру «Жовтень» отримали умовні терміни

2058
Обвинувачені у підпалі кінотеатру «Жовтень» отримали умовні терміни
Обвинувачені у підпалі кінотеатру «Жовтень» отримали умовні терміни

Сьогодні, 5 жовтня, Голосіївський районний суд Києва засудив двох обвинувачених у підпалі столичного кінотеатру «Жовтень» до трьох і двох років в'язниці умовно. Про це повідомляє видання LB.ua.

 

«Сьогодні було оголошено вирок у цій справі», - повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

 

За її словами, одного з підсудних засуджено до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Другого підсудного, обвинуваченого в хуліганстві, засуджено до двох років в'язниці з випробувальним терміном два роки.

 

Нагадаємо, 29 жовтня 2014 року, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів.

 

Згодом  міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що міліція затримала двох підозрюваних у підпалі київського кінотеатру «Жовтень». За його словами, підозрювані - студенті вузу і його безробітний приятель - зізнались у скоєнні злочину. Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що затримані за підозрою у підпалі київського кінотеатру «Жовтень» 29 жовтня почали співпрацювати зі слідством і розкрили мотиви свого вчинку.  Підозрювані заявили, що своїми діями вони прагнули зірвати показ фільму з ЛГБТ-тематики.

 

Генеральний директор міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчізаявив, що злочинці свідомо спекулювали на проблемі нетерпимості до ЛГБТ-спільноти, коли підпалювали кінотеатр «Жовтень» восени минулого року. 

 

У січні 2015 року кримінальне провадження щодо пожежі у кінотеатрі «Жовтень» було скеровано до суду. Молодиків судили за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї та бойових припасів) Кримінального кодексу України.

 

За словами генерального директора кінофестивалю «Молодість» Андрія Халпахчі, Київський міжнародний кінофестиваль (КМКФ) «Молодість» цьогоріч знову продемонструє конкурсну програму Sunny Bunny («Сонячний зайчик») фільмів про ЛГБТ, незважаючи на події минулого року, коли противники програми влаштували провокації, аби зірвати покази, і підпалили кінотеатр «Жовтень» під час демонстрації одного із фільмів конкурсної програми.

 

Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн. 13 листопада 2014 року Київська міська рада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман», яке раніше забезпечувало діяльність кінотеатру, до 1 квітня 2020 року. У січні київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження Київської міської держадміністрації про реконструкцію будівлі кінотеатру «Жовтень». Відкриття оновлено кінотеатру заплановане на 18 жовтня 2015 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2058
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду