18 рівненських журналістів підписали «Меморандум професійної чесності»

18 рівненських журналістів підписали «Меморандум професійної чесності»

17 Вересня 2015
1830
17 Вересня 2015
18:24

18 рівненських журналістів підписали «Меморандум професійної чесності»

1830
18 рівненських журналістів підписали «Меморандум професійної чесності»
18 рівненських журналістів підписали «Меморандум професійної чесності»

16 вересня, під час акції пам`яті Георгія Гонгадзе та інших загиблих журналістів на головній площі Рівного, представники  ЗМІ міста підписали «Меморандум професійної чесності», основною метою є протидія «джинсі»  - прихованій рекламі. Про це повідомляє видання «Четверта влада».

 

«Медіа також можуть змінювати країну і допомагати їй перемогти, а тому мають бути чесними перед основним замовником новин - своєю аудиторією, своїми читачами, слухачами і глядачами. Повага до права громадськості на повну та об'єктивну інформацію про факти та події є найпершим обов'язком журналіста», - йдеться у документі.

 

Ініціаторка підписання меморендуму, редакторка порталу «Четверта влада» Антоніна Торбіч сказала про важливість чесності  у журналістиці. «Ми, медіаспільнота, також співвідповідальні за тій процеси, які відбуваються в нашій державі і кожному місті зокрема. Бо ми володіємо сильною зброєю - Словом. І цю зброю можемо використовувати для захисту і розвитку демократі, підзвітності влади та й просто людяності. Але це можливо лише, якщо ми, журналісти говоримо правду, застосовуючи стандарти журналістики та дотримуючись професійної етики. Проте дуже часто ЗМІ це правило порушують, і наше Слово перетворюється на зброю , яка знищує довіру людей і зводить їх на манівці. Одним з таких порушнь є джинса - прихована реклама», - впевнена журналістка.

 

Загалом свої підписи під меморандумом, який підготували місцевий осередок Незалежної медіа профспілки України та Комісії з журналістської етики, залишили 18 представників медіаспільноти Рівненщини. Наразі всі бажаючі журналісти, корті погоджуються з тим, що дотримуватись професіних стандартів у журналістиці важливо, можуть також залишити свій підпис під документом.

 

 

Нагадаємо, у липні співпраця кількох українських, австрійських, молдовських, румунських та німецьких вищих навчальних закладів у рамках проекту Темпус-IV «Крос-медіа і якісна журналістика», яка тривала три роки, завершилася створенням міжнародної медіаорганізації - Європейської асоціації якісної журналістики.   

 

На зборах ініціаторів асоціації в Інституті журналістики у Києві було обговорено місце і завдання нової організації в контексті підвищення якості ЗМІ Східної Європи, правову форму, робочу назву організації - Європейська асоціація якісної журналістики.  Головою організації обрано директора Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Володимира Різуна та представників у кожній з країн-учасниць - в Україні та у Молдові.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Четверта влада»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1830
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду