detector.media
17.09.2015 18:24
18 рівненських журналістів підписали «Меморандум професійної чесності»
18 рівненських журналістів підписали «Меморандум професійної чесності»

16 вересня, під час акції пам`яті Георгія Гонгадзе та інших загиблих журналістів на головній площі Рівного, представники  ЗМІ міста підписали «Меморандум професійної чесності», основною метою є протидія «джинсі»  - прихованій рекламі. Про це повідомляє видання «Четверта влада».

 

«Медіа також можуть змінювати країну і допомагати їй перемогти, а тому мають бути чесними перед основним замовником новин - своєю аудиторією, своїми читачами, слухачами і глядачами. Повага до права громадськості на повну та об'єктивну інформацію про факти та події є найпершим обов'язком журналіста», - йдеться у документі.

 

Ініціаторка підписання меморендуму, редакторка порталу «Четверта влада» Антоніна Торбіч сказала про важливість чесності  у журналістиці. «Ми, медіаспільнота, також співвідповідальні за тій процеси, які відбуваються в нашій державі і кожному місті зокрема. Бо ми володіємо сильною зброєю - Словом. І цю зброю можемо використовувати для захисту і розвитку демократі, підзвітності влади та й просто людяності. Але це можливо лише, якщо ми, журналісти говоримо правду, застосовуючи стандарти журналістики та дотримуючись професійної етики. Проте дуже часто ЗМІ це правило порушують, і наше Слово перетворюється на зброю , яка знищує довіру людей і зводить їх на манівці. Одним з таких порушнь є джинса - прихована реклама», - впевнена журналістка.

 

Загалом свої підписи під меморандумом, який підготували місцевий осередок Незалежної медіа профспілки України та Комісії з журналістської етики, залишили 18 представників медіаспільноти Рівненщини. Наразі всі бажаючі журналісти, корті погоджуються з тим, що дотримуватись професіних стандартів у журналістиці важливо, можуть також залишити свій підпис під документом.

 

 

Нагадаємо, у липні співпраця кількох українських, австрійських, молдовських, румунських та німецьких вищих навчальних закладів у рамках проекту Темпус-IV «Крос-медіа і якісна журналістика», яка тривала три роки, завершилася створенням міжнародної медіаорганізації - Європейської асоціації якісної журналістики.   

 

На зборах ініціаторів асоціації в Інституті журналістики у Києві було обговорено місце і завдання нової організації в контексті підвищення якості ЗМІ Східної Європи, правову форму, робочу назву організації - Європейська асоціація якісної журналістики.  Головою організації обрано директора Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Володимира Різуна та представників у кожній з країн-учасниць - в Україні та у Молдові.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Четверта влада»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY