Редактора одеського сайту визнали винним у сепаратизмі і засудили до трьох років колонії

Редактора одеського сайту визнали винним у сепаратизмі і засудили до трьох років колонії

9 Вересня 2015
2432

Редактора одеського сайту визнали винним у сепаратизмі і засудили до трьох років колонії

2432
Редактора одеського сайту визнали винним у сепаратизмі і засудили до трьох років колонії
Редактора одеського сайту визнали винним у сепаратизмі і засудили до трьох років колонії

Суворовський районний суд Одеси визнав винним у посяганні на територіальну цілісність України і засудив до трьох років позбавлення волі редактора видання «Інфоцентр», активіста «Народної ради Бессарабії» Віталія Діденка. Про це повідомляє одеське видання «Думская» з посиланням на власні джерела.  

 

Видання стверджує, що Віталій Діденко пішов на угоду зі слідством і повністю визнав свою провину. Незважаючи на це, суддя Костянтин Бобовський визнав його небезпечним для суспільства і відмовився призначати випробувальний термін.

 

Віталій Діденко брав активну участь у діяльності так званої «Народної ради Бессарабії», завданням якої був підігрів сепаратистських настроїв на півдні країни. Разом з іншими лідерами організації редактора заарештували 29 квітня. При затриманні він вистрибнув з вікна власної квартири у нижній білизні, проте уникнути співробітників СБУ йому не вдалося - завадила зламана рука і декілька переламаних ребер.

 

При обшуку у Віталія Діденка знайшли 1,5 грами кокаїну. Він стверджує, що речовина не його.

 

Також у редактора були виявлені 7500 доларів США, отримані, як вважає слідство, від лідера сепаратистської організації «Молодіжна єдність» і засновника «Інфоцентра» Антона Давидченка.

 

Крім Віталія Діденка у справі «бессарабців» проходять обвинуваченими ще два журналісти - Артем Бузіла і Олена Гліщинська (Романова).

 

Нагадаємо, наприкінці квітня Служба безпеки України (СБУ) затримала в Одесі в рамках застережних заходів перед травневими святами 12 осіб, у яких зберігалася друкована продукція сепаратистського змісту. Водночас Інститут масової інформації (ІМІ) повідомив, що серед них був головред інтернет-видання «Насправді», організатор так званої «Народної Ради Бесарабії» Артем Бузіла. Затримання нібито сталося  під час заходів, які направлені на виявлення сепаратистських об'єднань в Одеській області.

 

Як повідомляли одеські ЗМІ, зокрема видання «Южный курьер», разом з Артемом Бузілою затримали редактора телеканалу «Бессарабия-ТВ» Олену Гліщинську-Романову.

 

У червні «Детектор медіа» отримала у відповідь на свій інформаційний запит від Управління Служби безпеки України в Одеській області інформацію, що редактора інтернет-видання «Насправді» Артема Бузілу та редакторку телеканалу «Бессарабия-ТВ» Олену Гліщинську (Одеса) підозрюють у кримінальному провадженні за ч.1 ст.14 (готування злочину) та ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2432
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду