detector.media
09.09.2015 12:24
Редактора одеського сайту визнали винним у сепаратизмі і засудили до трьох років колонії
Редактора одеського сайту визнали винним у сепаратизмі і засудили до трьох років колонії

Суворовський районний суд Одеси визнав винним у посяганні на територіальну цілісність України і засудив до трьох років позбавлення волі редактора видання «Інфоцентр», активіста «Народної ради Бессарабії» Віталія Діденка. Про це повідомляє одеське видання «Думская» з посиланням на власні джерела.  

 

Видання стверджує, що Віталій Діденко пішов на угоду зі слідством і повністю визнав свою провину. Незважаючи на це, суддя Костянтин Бобовський визнав його небезпечним для суспільства і відмовився призначати випробувальний термін.

 

Віталій Діденко брав активну участь у діяльності так званої «Народної ради Бессарабії», завданням якої був підігрів сепаратистських настроїв на півдні країни. Разом з іншими лідерами організації редактора заарештували 29 квітня. При затриманні він вистрибнув з вікна власної квартири у нижній білизні, проте уникнути співробітників СБУ йому не вдалося - завадила зламана рука і декілька переламаних ребер.

 

При обшуку у Віталія Діденка знайшли 1,5 грами кокаїну. Він стверджує, що речовина не його.

 

Також у редактора були виявлені 7500 доларів США, отримані, як вважає слідство, від лідера сепаратистської організації «Молодіжна єдність» і засновника «Інфоцентра» Антона Давидченка.

 

Крім Віталія Діденка у справі «бессарабців» проходять обвинуваченими ще два журналісти - Артем Бузіла і Олена Гліщинська (Романова).

 

Нагадаємо, наприкінці квітня Служба безпеки України (СБУ) затримала в Одесі в рамках застережних заходів перед травневими святами 12 осіб, у яких зберігалася друкована продукція сепаратистського змісту. Водночас Інститут масової інформації (ІМІ) повідомив, що серед них був головред інтернет-видання «Насправді», організатор так званої «Народної Ради Бесарабії» Артем Бузіла. Затримання нібито сталося  під час заходів, які направлені на виявлення сепаратистських об'єднань в Одеській області.

 

Як повідомляли одеські ЗМІ, зокрема видання «Южный курьер», разом з Артемом Бузілою затримали редактора телеканалу «Бессарабия-ТВ» Олену Гліщинську-Романову.

 

У червні «Детектор медіа» отримала у відповідь на свій інформаційний запит від Управління Служби безпеки України в Одеській області інформацію, що редактора інтернет-видання «Насправді» Артема Бузілу та редакторку телеканалу «Бессарабия-ТВ» Олену Гліщинську (Одеса) підозрюють у кримінальному провадженні за ч.1 ст.14 (готування злочину) та ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY