Польській журналістці, що працює в зоні АТО, погрожують розправою у Facebook

Польській журналістці, що працює в зоні АТО, погрожують розправою у Facebook

7 Вересня 2015
5060

Польській журналістці, що працює в зоні АТО, погрожують розправою у Facebook

5060
Польській журналістці, що працює в зоні АТО, погрожують розправою у Facebook
Польській журналістці, що працює в зоні АТО, погрожують розправою у Facebook

Польська журналістка, репортерка видання Tygodnik powszechny Моніка Андрушевська, яка робить репортажі з зони АТО в Україні, заявляє про погрози на її адресу з боку невідомих користувачів соціальної мережі Facebook. Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на саму журналістку. 

 

«Недавно знову мені писали нахальні молодики. Я хотіла когось запросити на каву, але на жаль ніхто з них не використовує справжній профіль. Більше того мають тенденцію швидко ці профілі ліквідувати, не даючи мені шансів довше поговорити. Маю враження, що молодики особливо активізуються, коли я перебуваю в АТО. Їх є багато, всі скорше за все дуже молоді, жоден не грішить розумом чи орфографією», - написала вона у своєму Facebook.

 

При цьому журналістка навела приклади погроз: «Бандерівська курва, не повертайся більше до Польщі», «Ти ворог польського народу, повинні тебе розстріляти за Зраду!», «Будеш дуже по-дурному виглядати, коли через 2-3 роки після закінчення громадянської війни ті самі люди почнуть розкладати міни-розтяжки в.. нашому Перемишлі», «Зробимо тобі таку могилу, як у Вільдштейна, тільки справжню», «Ти полька чи українка, якщо вихваляєш скурвих синів із УПА???», «Маю надію, що твої бандерівці принаймні добре тебе відтрахали», «Чи є у вас честь взагалі, коли підтримуєте УПА, яке вбиває польські і російські діти?».

 

Вона також цитує гасло з коментарів «Львів і Перемишль - це Польща» і зауважує, що дописувач, напевне,  не бачив сучасної мапи Польщі і не знає, що місто Перемишль знаходиться на польській території.

 

У коментарі ІМІ Моніка Андрушевська зазначила, що «ми вже до того звикли». За її словами, таких коментаторів є багато, вона вважає, що їх залишають троллі. «Це наша ціна за те, що ми підтримуємо Україну», - сказала вона.

 

Також вона вважає, що частина цих коментаторів є російськими (або оплачуваними Кремлем), оскільки їхні повідомлення скоріше за все перекладені Google-перекладачем.

 

Восени минулого року іна одному з варшавських кладовищ невідомі створили імпровізовану могилу польського журналіста Давида Вільдштейна. Його ім'я було написане на дошці з зіркою Давида, на якому написано: «Давид Вільдштейн, він жив 30 років, помер. 13 XII 2014 в Краматорську».  Журналіст поскаржився до прокуратури.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 27 липня польська журналістка Б'янка Залевська отримала тяжкі травми у зоні проведення АТО на Донбасі, серед яких вогнепальне поранення та перелом хребта. Їй зробили операцію на ключиці у харківський лікарні, а потім відправили літаком на лікування до Варшави. З Польщі вона готувала сюжети для телеканалу «Еспресо TV», а також заявляла, що планує повернутися працювати в Україну.

 

1 грудня польську журналістку Б'янку Залевську Президент України Петро Порошенко нагородив орденом княгині Ольги III ступеня.

 

Співголова так званого «Народного фронту Новоросії», один з лідерів так званого «Харківського опору» Костянтин Долгов заявив, що польська журналістка Б'янка Залевська є бійцем батальйону «Айдар» і начебто  причетна до військоих злочинів.  Він стверджує, що громадянка Польщі є не журналісткою, а снайпером добровольчого батальйону «Айдар» і «брала безпосередню участь в тортурах і знущаннях над полоненими ополченцями» у місті Щастя (Луганська область). Він погрожує докласти усіх зусиль, аби покарати журналістку. Доказом того, що пані Залевська є снайпером, на думку пана Долгова, може слугувате те, що польська журналістка була одягнута у камуфляж, і те, що її начебто упізнав якийсь невідомий чоловік з Луганщини, прізвище якого він не наводить.

 

Телеканал «Еспресо.TV» поки ніяк не зреагував на погрози журналістці з боку сепаратистів.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook  Моніки Андрушевської

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5060
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду