detector.media
07.09.2015 17:03
Польській журналістці, що працює в зоні АТО, погрожують розправою у Facebook
Польській журналістці, що працює в зоні АТО, погрожують розправою у Facebook

Польська журналістка, репортерка видання Tygodnik powszechny Моніка Андрушевська, яка робить репортажі з зони АТО в Україні, заявляє про погрози на її адресу з боку невідомих користувачів соціальної мережі Facebook. Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на саму журналістку. 

 

«Недавно знову мені писали нахальні молодики. Я хотіла когось запросити на каву, але на жаль ніхто з них не використовує справжній профіль. Більше того мають тенденцію швидко ці профілі ліквідувати, не даючи мені шансів довше поговорити. Маю враження, що молодики особливо активізуються, коли я перебуваю в АТО. Їх є багато, всі скорше за все дуже молоді, жоден не грішить розумом чи орфографією», - написала вона у своєму Facebook.

 

При цьому журналістка навела приклади погроз: «Бандерівська курва, не повертайся більше до Польщі», «Ти ворог польського народу, повинні тебе розстріляти за Зраду!», «Будеш дуже по-дурному виглядати, коли через 2-3 роки після закінчення громадянської війни ті самі люди почнуть розкладати міни-розтяжки в.. нашому Перемишлі», «Зробимо тобі таку могилу, як у Вільдштейна, тільки справжню», «Ти полька чи українка, якщо вихваляєш скурвих синів із УПА???», «Маю надію, що твої бандерівці принаймні добре тебе відтрахали», «Чи є у вас честь взагалі, коли підтримуєте УПА, яке вбиває польські і російські діти?».

 

Вона також цитує гасло з коментарів «Львів і Перемишль - це Польща» і зауважує, що дописувач, напевне,  не бачив сучасної мапи Польщі і не знає, що місто Перемишль знаходиться на польській території.

 

У коментарі ІМІ Моніка Андрушевська зазначила, що «ми вже до того звикли». За її словами, таких коментаторів є багато, вона вважає, що їх залишають троллі. «Це наша ціна за те, що ми підтримуємо Україну», - сказала вона.

 

Також вона вважає, що частина цих коментаторів є російськими (або оплачуваними Кремлем), оскільки їхні повідомлення скоріше за все перекладені Google-перекладачем.

 

Восени минулого року іна одному з варшавських кладовищ невідомі створили імпровізовану могилу польського журналіста Давида Вільдштейна. Його ім'я було написане на дошці з зіркою Давида, на якому написано: «Давид Вільдштейн, він жив 30 років, помер. 13 XII 2014 в Краматорську».  Журналіст поскаржився до прокуратури.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 27 липня польська журналістка Б'янка Залевська отримала тяжкі травми у зоні проведення АТО на Донбасі, серед яких вогнепальне поранення та перелом хребта. Їй зробили операцію на ключиці у харківський лікарні, а потім відправили літаком на лікування до Варшави. З Польщі вона готувала сюжети для телеканалу «Еспресо TV», а також заявляла, що планує повернутися працювати в Україну.

 

1 грудня польську журналістку Б'янку Залевську Президент України Петро Порошенко нагородив орденом княгині Ольги III ступеня.

 

Співголова так званого «Народного фронту Новоросії», один з лідерів так званого «Харківського опору» Костянтин Долгов заявив, що польська журналістка Б'янка Залевська є бійцем батальйону «Айдар» і начебто  причетна до військоих злочинів.  Він стверджує, що громадянка Польщі є не журналісткою, а снайпером добровольчого батальйону «Айдар» і «брала безпосередню участь в тортурах і знущаннях над полоненими ополченцями» у місті Щастя (Луганська область). Він погрожує докласти усіх зусиль, аби покарати журналістку. Доказом того, що пані Залевська є снайпером, на думку пана Долгова, може слугувате те, що польська журналістка була одягнута у камуфляж, і те, що її начебто упізнав якийсь невідомий чоловік з Луганщини, прізвище якого він не наводить.

 

Телеканал «Еспресо.TV» поки ніяк не зреагував на погрози журналістці з боку сепаратистів.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook  Моніки Андрушевської

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY