Гужва повідомляє про можливий арешт

Гужва повідомляє про можливий арешт

3 Серпня 2015
2647

Гужва повідомляє про можливий арешт

2647
Гужва повідомляє про можливий арешт
Гужва повідомляє про можливий арешт

Колишній головний редактор газети «Вести» і керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» Ігор Гужва, якого Державна фіскальна служба (ДФС) звинувачує у несплаті його холдингом податків,  повідомив, що слідство у його справі, можливо, буде вимагати його арешту. Про це він написав у своєму Facebook.

 

Він також повідомив про заставу в 17 млн.грн., яку, начебто, буде вимагати слідство у якості застави.

 

«Тільки що слідчий поніс клопотання про запобіжний захід на мене в суд. Вимагають заставу в 17 млн. грн. Для порівняння - мої адвокати проаналізували практику застав по моїй статті. Максимальна за останній час була трохи більше 1 млн.грн. Так що по мені, мабуть, хочуть вийти на рекорд. Але подивимося, що скаже суд - за ним останнє слово у визначенні суми. Якщо я не внесу необхідну суму застави протягом 5 днів після рішення суду, то суд повинен вибрати інший запобіжний захід. Адвокати не виключають, що слідство буде вимагати мого арешту...», - написав Ігор Гужва.

 

Він також повідомив, що його справу розглядатиме Шевченківський суд Києва. Про час засідання стане відомо пізніше.

 

Нагадаємо, сьогодні, 3 серпня, Ігор Гужва дав свідчення в офісі ДФС у Києві. За словами пана Гужви, на допиті він повторив минулі свідчення й заявив, що справу сфабриковано, склад злочину відсутній. Як сказав екс-головред, суд, що розгляне обрання йому запобіжного заходу, відбудеться протягом 72 годин.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 15 липня начальник Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України (ДФС) Вадим Мельник повідомив, що податківці підозрюють Ігоря Гужву  в ухиленні від сплати податків на суму 17,8 млн грн. У ході слідства доказів 1 липня пану Гужві як керівнику ТОВ «Вісті мас-медіа» (компанія - колишній засновник і видавець газети «Вести») винесено повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 212 ККУ (ухилення від сплати податків).

 

31 липня інтернет-видання «Цензор.нет» з посиланням на свої джерела в Державній фіскальній службі України повідомило, що колишнього головного редактора газети «Вести» Ігоря Гужву оголошено у розшук за підозрою в ухиленні від сплати податків.

 

 29 липня стало відомо, що головний редактор газети «Вести» і керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» Ігор Гужва залишив медіхолдинг «Вести Украина», продавши свою частку, і звільнився з посади головного редактора газети. В офіційній заяві холдингу йдеться, що Ігор Гужва прийняв рішення припинити роботу в «Вести Украина» і продав свою частку корпоративних прав в медіахолдингу.

 

Відповідно до заяви, офіційні права власності на всі активи медіахолдингу, а саме: телеканал UBR, радіостанцію «Вести», щоденну газета «Вести», сайт vest-ukr.com, а також журнал «Вести. Репортер», наразі належать кіпрській компанії Media Holding Vesti Ukraine. Раду директорів холдингу очолила Ольга Семченко, яку «Українська правда» називає екс-прес-секретарем колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якому ЗМІ приписують власність медіахолдингу «Вести».  

 

Версія про те, що Олександр Клименко фінансує холдинг «Вести» була поширена в ЗМІ наприкінці 2014 року. Тоді ж згадувалося, що весь 2014 рік «Вестями» займалася екс-прес-секретар пана Клименка Ольга Семченко.

 

На момент створення медіахолдингу Ігоря Гужви у 2013 році холдинг мав назву  «Мультимедіа-інвест груп», а однойменне ТОВ входило в його структуру власності.

 

Як писала «Детектор медіа», щодо медіахолдингу «Вести» Державна фіскальна служба України (ДФС) проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

 

З 1 серпня 2014 року засновником і видавцем газети «Вести» замість ТОВ «Вісті мас-медіа» стало ТОВ «Інновація і рішення». У жовтні 2014 року власником цієї компанії стала кіпрська компанія IG Media Ltd («АйДжи Медіа Лтд») з міста Нікосія. А розмір статутного фонду компанії збільшився з 19 млн до 40 млн грн.

 

Варто нагадати, що Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2647
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду