Мінінформполітики залучає Романа Вінтоніва до проекту Embedded Journalism (ОНОВЛЕНО)

Мінінформполітики залучає Романа Вінтоніва до проекту Embedded Journalism (ОНОВЛЕНО)

26 Липня 2015
5948

Мінінформполітики залучає Романа Вінтоніва до проекту Embedded Journalism (ОНОВЛЕНО)

5948
Мінінформполітики залучає Романа Вінтоніва до проекту Embedded Journalism (ОНОВЛЕНО)
Мінінформполітики залучає Романа Вінтоніва до проекту Embedded Journalism (ОНОВЛЕНО)

Міністерство інформаційної політики залучає тележурналіста Романа Вінтоніва, якому прийшла повістка, до проекту Embedded Journalism. Про це у Facebook повідомила заступник міністра інформполітики та радник міністра оборони Тетяна Попова.

 

Вона уточнила «Детектор медіа», що пан Вінтонів буде прес-офіцером, який супроводжуватиме прикріплених журналістів - учасників проекту.

 

За її словами, оформлення документів журналіста уже триває. «Це небезпечніший варіант з огляду на необхідність частого перебування на передовій. Однак Роман свідомо погодився на цей ризик», - акцентувала пані Попова. Також вона додала, що Роман Вінтонів вестиме щоденники із зони військових дій, матеріали яких транслюватиме «UA: Перший».

 

У коментарі «Детектор медіа» Роман Вінтонів підтвердив, що вів переговори з Тетяною Поповою та зголосився на участь у Embedded Journalism. «Але перед цим я маю пройти навчання», - додав він. Нагадаємо, триватиме його військова підготовка півтора-два місяці в 169-му навчальному центрі Сухопутних військ у селищі Десна Чернігівської області.

 

Нагадаємо, наприкінці квітня Міністерство оборони України спільно з Міністерством інформаційної політики України розпочали конкурс на участь в експерименті Embedded Journalism (прикріплення журналіста за військовою частиною в зоні АТО. - ТК) за програмою американських прес-служб, яку впроваджують в Україні для тісної співпраці  військових і журналістів. Участь у проекті потребує страховки й документації, надати яку має ЗМІ, у штаті якого працює журналіст.

 

У червні Тетяна Попова повідомила, що в проекті Embedded Journalism беруть участь переважно іноземці, адже українські журналісти не мають страховок. А в липні стало відомо, що вже понад 30 медійників з українських та іноземних ЗМІ взяло участь у цій програмі та надало позитивні відгуки.

 

«Детектор медіа» публікувала інтерв'ю з учасником проекту - міжнародним кореспондентом американського інтернет-видання The Daily Signal Ноланом Петерсоном.

 

Як писала «Детектор медіа», на редакторських посадах Роман Вінтонів працював на ZIK, телеканалі «Україна». Є співзасновником і членом ГО «Громадське телебачення». А найбільшу славу йому принесла програма «Утеодин з Майклом Щуром» виробництва «Громадського телебачення», що виходить в ефірі «UA: Першого». Стартував проект на YouTube-каналі під назвою «Телебачення Торонто». У кінці 2014-го року проект здобув нагороду «Срібна кнопка» від YouTube (Silver Play Button Youtube).

 

Днями Роман Вінтонів завершив роботу над 35-м випуском проекту «Утеодин». «Побачимосі через рік!», - сказав він глядачам.

 

«Детектор медіа»

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5948
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду