Комунальна «Кременчуцька ТРК» програла телекомпанії «Візит» суд за телевежу

Комунальна «Кременчуцька ТРК» програла телекомпанії «Візит» суд за телевежу

15 Липня 2015
1895

Комунальна «Кременчуцька ТРК» програла телекомпанії «Візит» суд за телевежу

1895
Комунальна «Кременчуцька ТРК» програла телекомпанії «Візит» суд за телевежу
Комунальна «Кременчуцька ТРК» програла телекомпанії «Візит» суд за телевежу

15 липня Кременчуцький районний суд виніс рішення у справі за позовом комунального підприємства «Кременчуцька телерадіокомпанія» до приватної телекомпанії «Візит» та її власників Тамари й Олександра Мельників. Про це повідомляє кременчуцьке інтернет-видання «ТелеграфЪ».

 

«Кременчуцька телерадіокомпанія» вимагала визнати незаконною угоду 2006 року про продаж майнового комплексу телевежі від приватної телекомпанії «Візит» підприємниці Тамарі Мельник, а також зобов'язати передати майно у власність комунальної телерадіокомпанії і виплатити 4 млн гривень збитку.

 

За даними «Телеграфа», судова тяганина почалася після того, як ВАТ «Укртранснафта» передало у власність територіальної громади Кременчука 50% телевежі, яку воно будувало спільно з «Візитом», а міська рада передала половину вежі в господарське управління КП «Кременчуцька телерадіокомпанія». Спочатку справа потрапила до судді Автозаводського районного суду Олександра Лободенка, але він так і не почав її розглядати, оскільки був убитий у лютому 2014 року (за підозрою у його вбивстві наразі арештовано директора ТРК «Візит» Олександра Мельника).

 

Після цього судді райсуду відмовилися розглядати позов, а апеляційний суд Полтавської області відправив його на розгляд до Кременчуцького районного суду до судді Олександра Колотієвського.

 

15 липня представник «Кременчуцької телерадіокомпанії» Андрій Кінаш заявив, що угода між «Візитом» і Тамарою Мельник була незаконною, оскільки телевежа була здана в експлуатацію ще в 1999 році, а у 2006 році її продали як незавершене будівництво.

 

На це представник телекомпанії «Візит» Руслан Лазоренко заявив, що безпосередньо вежа та інші конструкції не були предметом продажу, а продавалося створюване телекомпанією нерухоме майно.

 

Представник нотаріуса заявила, що всі документи, необхідні для оформлення купівлі/продажу, були надані і в неї не було причин відмовляти сторонам.

 

Суд, вислухавши доводи сторін та вивчивши докази у справі, прийняв рішення відмовити комунальної телерадіокомпанії в задоволенні позову до ТРК «Візит» і родині Мельників, а також зняв арешт з їхнього майна, який був накладений у зв'язку з розглядом справи ще в грудні 2013 року.

 

У сторін є 10 днів на оскарження рішення в апеляції.

 

Нагадаємо, 19 вересня 2013 року Автозаводський райсуд Кременчука скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній «Кременчуцькій телерадіокомпанії». 29 жовтня 2013 року Кременчуцька міська рада затвердила акт приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади Кременчука 50% активів телевізійної вежі приватної телекомпанії «Візит».

 

19 березня 2014 року, за нової влади, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі п'яти суддів відновив усі права приватної телекомпанії «Візит». 23 грудня 2014 року Верховний суд України остаточно відмовив «Кременчуцькій телерадіокомпанії» в претензіях на 100% корпоративних прав приватної телекомпанії «Візит».

 

Водночас директор кременчуцької телекомпанії «Візит» Олександр Мельник, підозрюваний у вбивстві мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка, з вересня 2014 року перебуває під арештом.

 

У грудні минулого року, в Міжнародний день прав людини, полтавські правозахисники звернулися до влади з вимогою справедливого розслідування кримінальних проваджень у справі Олександра Мельника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1895
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду