Питання щодо видань «Вести» і «Вести. Репортер» хочуть винести на розгляд Комітету зі свободи слова

Питання щодо видань «Вести» і «Вести. Репортер» хочуть винести на розгляд Комітету зі свободи слова

20 Червня 2015
2395

Питання щодо видань «Вести» і «Вести. Репортер» хочуть винести на розгляд Комітету зі свободи слова

2395
Питання щодо видань «Вести» і «Вести. Репортер» хочуть винести на розгляд Комітету зі свободи слова
Питання щодо видань «Вести» і «Вести. Репортер» хочуть винести на розгляд Комітету зі свободи слова

Сайт«Вести» повідомляє, що на найближче засідання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради буде винесено «питання тиску на видання "Вести" і "Вести. Репортер"».

 

Ініціюватиме його член Комітету від Опозиційного блоку Юрій Павленко. «Я буду ініціювати розгляд питання про тиск на видання «Вести» і «Вести. Репортер».На жаль, переслідування, втручання в діяльність незалежних ЗМІ, а також тиск на журналістів, їх переслідування, перешкоджання роботі останнім часом набувнебачених досі обертів», - прокоментував пан Павленко.

 

Він наголосив, що  тиску «різного характеру» в найближчі місяці піддавалися телеканали «112 Україна», «Інтер», ТВі, канал ZIK і програма «Наші гроші».

 

Наступне засідання Комітету має відбутися 26 червня або на початку липня.

Нагадаємо, представники газети «Вести» стверджують, що під час обшуку, який відбувся в газеті 18 червня, податківці вилучили в редакції всю техніку та зламали сейфи в приміщенні медіахолдингу. Разом із тим, 19 червня газета «Вести» вийшла друком.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», щодо медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» («Вести») Державна фіскальна служба України проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

 

Нагадаємо, 18 червня ДФС було розпочато проведення двох обшуків, у тому числі і нежитлового офісного приміщення ТОВ «Вісті Мас-Медіа» на площі Спортивній у місті Києві. ДФС стверджує, що всі дії у вказаному кримінальному провадженні здійснюються у відповідності до вимог діючого кримінального процесуального законодавства під процесуальним керівництвом прокурора. Досудове слідство триває.

 

Перед тим, зранку 18 червня, керівник медіахолдингу «Вести» і головний редактор газети з однойменною назвою Ігор Гужва заявив, що податківці заблокували роботу його холдингу.

 

11 вересня 2014 року Служба безпеки України теж проводила обшук у медіахолдингу та вилучила всю техніку журналістів, у тому числі й диктофони. «Частину з них так і не повернули», - пише газета. Було вилучено й сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

 

У відповіді на запит «Детектор медіа», СБУ повідомила, що Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). 

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2395
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду