Гужва повідомляє, що у редакції газети «Вести» обшук – ДФС обіцяє пояснити свої дії

Гужва повідомляє, що у редакції газети «Вести» обшук – ДФС обіцяє пояснити свої дії

18 Червня 2015
1813

Гужва повідомляє, що у редакції газети «Вести» обшук – ДФС обіцяє пояснити свої дії

1813
Гужва повідомляє, що у редакції газети «Вести» обшук – ДФС обіцяє пояснити свої дії
Гужва повідомляє, що у редакції газети «Вести» обшук – ДФС обіцяє пояснити свої дії

Керівник медіахолдингу «Вести» і головний редактор газети з однойменною назвою Ігор Гужва заявляє, що сьогодні, 18 червня, податківці заблокували роботу його холдингу. Про це він повідомив у своєму Faceboоk.

 

«Отже, у нас знову обшук: прийшли люди, назвалися податковою міліцією, виламали двері, увірвалися в приміщення, забарикадувалися, юристів не пускають», - написав він.

 

Далі головред опублікував у Faceboоk офіційну заяву «Податківці заблокували роботу медіа-холдингу "Вести"» щодо сьогоднішнього інциденту у редакції.

 

«Сьогодні, 18 червня, група людей, що назвалися податковою міліцією, без пред'явлення будь-яких документів, виламавши двері, увірвалася в офіс холдингу "Вести", який знаходиться в бізнес-центрі "Гулівер". Нині приміщення повністю заблоковано. Юристів та адвокатів холдингу, а також інших працівників загарбники всередину не пускають. Заявляють, що представляють податкову міліцію і мають постанову суду на обшук у справі ТОВ "Вести мас-медіа" (хоча юридично ця компанія за даною адресою не знаходиться). Саму постанову юристам не показують. У цьому приміщенні знаходиться керуюча компанія холдингу, а також редакції газети "Вести" та журналу "Вести.Репортер". Таким чином, журналісти цих видань не можуть потрапити на свої робочі місця», - йдеться у заяві.

 

Пан Гужва пов'язує обшук у редакції із розслідуваною Державною фіскальною службою справою щодо сплати податків, у ході провадження якою співробітників газети «Вести» викликали на допити. «Такі дії фіскалів тим більше дивні, враховуючи, що компанія і її співробітники в попередні дні активно працювали зі слідством, надаючи всі необхідні документи і дисципліновано з'являючись на допити», - написав головред.

 

Холдинг «Вести» заявляє, що «подібні дії є прямим актом тиску влади на незалежні засоби масової інформації та підкреслює, що незважаючи ні на що ми будемо продовжувати свою роботу і не поміняємо своєї громадянської і журналістської позиції».

 

Керівник прес-служби Державної фіскальної служби Надія Веселова повідомила «Детектор медіа», що офіційна заява із позицією відомства щодо сьогоднішнього обшуку у редакції газети «Вести» з'явиться на сайті ДФС найближчим часом.

 

Нагадаємо, щодо медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» Державна фіскальна служба України проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

 

Нагадаємо, 11 вересня 2014 року в редакції газети «Вести» представники Служби безпеки Українипровели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

 

У відповіді на запит «Детектор медіа», СБУ повідомила, що Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). 

 

У свою чергу, газета «Вести» заявляє, що звинувачення у підтримці виданням сепаратизму та брудні джерела її фінансування не відповідають дійсності.

 

 «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1813
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду