«Вести» заявляють, що податківці вилучили їхню техніку, але газета продовжує виходити

«Вести» заявляють, що податківці вилучили їхню техніку, але газета продовжує виходити

19 Червня 2015
2204

«Вести» заявляють, що податківці вилучили їхню техніку, але газета продовжує виходити

2204
«Вести» заявляють, що податківці вилучили їхню техніку, але газета продовжує виходити
«Вести» заявляють, що податківці вилучили їхню техніку, але газета продовжує виходити

Газета «Вести» стверджує, що під час обшуку, який відбувся в газеті 18 червня, податківці вилучили в редакції всю техніку.

 

«Після обшуку податківці забрали із собою всі ноутбуки, в тому числі й журналістів. Що в ноутбуках журналістів, коректорів, дизайнерів і фотографів можуть шукати податкові міліціонери - незрозуміло. Також було вилучено сервер, диктофони, флешки», - пише газета.

 

За повідомленням видання, податківці також зламали сейфи в приміщенні медіахолдингу. Обшук завершився після восьмої години вечора.

 

Видання нагадує, що у вересні 2014 року Служба безпеки України теж проводила обшук у медіахолдингу та вилучила всю техніку журналістів, у тому числі й диктофони. «Частину з них так і не повернули», - пише газета.

 

Попри те, що в газеті цілий день тривав обшук і було вилучено, як стверджує видання, всю техніку, 19 червня газета «Вести» вийшла друком. «Колектив редакції заявляє, що незважаючи на всі труднощі, газета буде виходити. Щоранку, як і зазвичай, роздаватися на вулицях українських міст», - пишуть «Вести».

 

У прес-службі Державної фіскальної служби «Детектор медіа» повідомили, що вся інформація про слідчі дії, що проводилися 18 червня в редакції газети «Вести», була оприлюднена 18 червня на сайті ДФС. Інформацією про результати обшуку в прес-службі не володіють. «Детектор медіа» звернеться до відомства з письмовим запитом.

 

Нагадаємо, 18 червня ДФС було розпочато проведення двох обшуків, у тому числі і нежитлового офісного приміщення ТОВ «Вісті Мас-Медіа» на площі Спортивній у місті Києві. «Обшуки здійснюються відповідно до вимог діючого законодавства згідно з ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва про проведення обшуків від 15.06.2015 року, прийнятої за результатами розгляду клопотання слідчого, узгодженого з прокурором. Проведення даної слідчої (розшукової) дії здійснюється в рамках досудового слідства у кримінальному провадженні, розпочатому у квітні 2014 року за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, службовими особами ТОВ "Вісті Мас-Медіа" за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 212, частиною 2 статті 205, частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу України», - заявляє ДФС.

 

ДФС також стверджує, що всі дії у вказаному кримінальному провадженні здійснюються у відповідності до вимог діючого кримінального процесуального законодавства під процесуальним керівництвом прокурора. Досудове слідство триває.

 

Перед тим, зранку 18 червня, керівник медіахолдингу «Вести» і головний редактор газети з однойменною назвою Ігор Гужва заявив, що податківці заблокували роботу його холдингу. Медіахолдинг також розповсюдив офіційну заяву з цього приводу: «Сьогодні, 18 червня, група людей, що назвалися податковою міліцією, без пред'явлення будь-яких документів, виламавши двері, увірвалася в офіс холдингу "Вести", який знаходиться в бізнес-центрі "Гулівер". Нині приміщення повністю заблоковано. Юристів та адвокатів холдингу, а також інших працівників загарбники всередину не пускають. Заявляють, що представляють податкову міліцію і мають постанову суду на обшук у справі ТОВ "Вести мас-медіа" (хоча юридично ця компанія за даною адресою не знаходиться). Саму постанову юристам не показують. У цьому приміщенні знаходиться керуюча компанія холдингу, а також редакції газети "Вести" та журналу "Вести.Репортер". Таким чином, журналісти цих видань не можуть потрапити на свої робочі місця».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», щодо медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» («Вести») Державна фіскальна служба України проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

 

Минулого року, 11 вересня 2014 року, в редакції газети «Вести» представники Служби безпеки Українипровели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

 

У відповіді на запит «Детектор медіа», СБУ повідомила, що Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2204
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду