Суд заарештував обох підозрюваних у справі про вбивство Бузини

Суд заарештував обох підозрюваних у справі про вбивство Бузини

19 Червня 2015
1967

Суд заарештував обох підозрюваних у справі про вбивство Бузини

1967
Суд заарештував обох підозрюваних у справі про вбивство Бузини
Суд заарештував обох підозрюваних у справі про вбивство Бузини

Шевченківський районний суд Києва заарештував другого підозрюваного в убивстві скандального українофоба, публіциста Олеся Бузини Андрія Медведька (на фото) на два місяці, до 14 серпня. Про це повідомляє видання LB.ua, кореспондент якого був присутній у залі суду.

 

Судове засідання завершилося близько 2-ї години ночі 19 червня.

 

«Суддя призначив Андрію Медведьку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 14 серпня 2015 року», - повідомив журналіст.

 

Під час засідання Андрій Медведько заявив про свою непричетність до злочину і що в день убивства він був за межами Києва. Зі свого боку суд постановив, що підозрюваний може переховуватися і впливати на перебіг слідства, тому інший запобіжний захід не забезпечить процесуальних зобов'язань. Окрім того, суд зобов'язав провести медобстеження підозрюваного у зв'язку з його заявою про побиття під час затримання.

 

Нагадаємо, перед початком судового засідання в Шевченківському районному суді Києва Андрій Медведько заявив журналістам, що непричетний до злочину.

 

Суд також не задовольнив прохання трьох народних депутатів Ігоря Луценка, Юрія Левченка й Андрія Іллєнка взяти Андрія Медведька на поруки.

 

 Раніше суд арештував Дениса Поліщука

 

Раніше, увечері 18 червня, Шевченківський районний суд Києва заарештував Дениса Поліщука, другого з підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини, на два місяці. Заарештований  може вийти на свободу, якщо за нього внесуть 5 млн гривень застави.

 

Нагадаємо, Дениса Поліщука, за його словами, міліціонери затримали вдома, виламавши двері. «У моєї дівчини був обшук на квартирі. З квартири зник антикваріат», - заявив він. До зали суду пана Поліщука завели з ганчіркою на голові.

 

Денис Поліщук - київський активіст, брав участь в акціях проти незаконних забудов у Києві. Брав участь в АТО: був керівником взводу у 54-й розвідбригаді.

 

За версією слідства, як повідомляє видання, Денис Поліщук та інший підозрюваний Андрій Медведько спланували і виконали вбивство Олеся Бузини. У МВС нібито є експертиза ДНК з кинутого на місці злочину одягу, експертиза слідів в автомобілі, впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 червня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства Олеся Бузини, назвав прізвища двох затриманих, які підозрюються у вбивстві публіциста - Медведько Андрій Олександрович, 27.09.1989 р.н.; Поліщук Денис Валерійович, 14.06.1990 р.н. Пізніше він повідомив про затримання третього підозрюваного

 

«Нами встановлено, коли, де і у кого зазначені особи придбали автомобіль , на якому згодом стежили за Бузиною. Саме на цьому автомобілі злочинці і зникли з місця вбивства. У наслідку вказаний автомобіль був встановлений і вилучені речові докази. За результатами проведених судових експертиз отримані прямі докази причетності зазначених осіб до скоєння цього вбивства», - написав Арсен Аваков.

 

Він також підкреслив, що слідство отримало прямі докази - в тому числі експертизи ДНК з кинутого злочинцями одягу з місця злочину, експертизи слідів в автомобілі, прямі впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних у злочині.

 

16 квітня близько 13.30 у Києві, у дворі власного будинку по вул. Дегтярівській, було вбито скандально відомого публіциста та письменника Олеся Бузину. Очевидці злочину повідомили про двох чоловіків, які здійснивши кілька пострілів, швидко поїхали на машині з іноземними номерами. Міліція заявляла, що  Олеся Бузину, за попередніми даними, застрелили з пістолета ТТ, і говорить про сім свідків вбивства. Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважало основною версією вбивства журналіста Олеся Бузини його професійну діяльність.

 

Олесь Бузина був відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами. Був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок». З червня 2006 року він співпрацював з видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультімедіа» - працював спеціальним кореспондентом газети «Сегодня». 13 січня  був призначений шеф-редактором газети «Сегодня», але на початку березня звільнився, сам пан Бузина заявив, що пішов з посади через «цензуру» і заборону брати участь у шоу.

 

«Детектор медіа»

Фото - видання LB.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1967
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду