МЗС Росії звинуватив власників ATR у саботуванні вимог російського законодавства

МЗС Росії звинуватив власників ATR у саботуванні вимог російського законодавства

7 Квітня 2015
2031

МЗС Росії звинуватив власників ATR у саботуванні вимог російського законодавства

2031
МЗС Росії звинуватив власників ATR у саботуванні вимог російського законодавства
МЗС Росії звинуватив власників ATR у саботуванні вимог російського законодавства

Департамент інформації та друку Міністерства закордонних справ Росії прокоментував ситуацію довкола ЗМІ, що входять до медіахолдингу ATR в окупованому Росією Криму (кримськотатарські телеканали ATR і Lale, радіостанції Meydan та «Лідер»), які 1 квітня припинили своє мовлення через відсутність російських ліцензій. Про це повідомляє видання «15 минут», яке також входить до складу медіахолдингу ATR.

 

«Глибоке здивування викликає галас, піднятий низкою зарубіжних партнерів і правозахисних організацій навколо медіахолдингу ATR, який з 1 квітня припинив теле- і радіомовлення в Республіці Крим, так як не пройшов у встановлені терміни процедуру реєстрації як російського засобу масової інформації», - йдеться в коментарі МЗС РФ.

 

У російському зовнішньополітичному відомстві назвали «безпідставними і обурливими» «спроби пояснити ситуацію, що склалася, утисками свободи слова та прав кримськотатарських ЗМІ». «Часу з травня 2014 року було цілком достатньо для сумлінного і коректного оформлення всіх необхідних документів. Складається враження, що реальна причина припинення мовлення - умисне саботування власниками медіахолдингу вимог російського законодавства», - йдеться в коментарі.

 

Нагадаємо, що всі ЗМІ з медіахолдингу ATR, починаючи з осені 2014 року, неодноразово подавали документи в Роскомнагляд, але їх щоразу повертали назад з різних причин - то необхідні платежі були перераховані за невірними реквізитами, то документи нібито були невірно завірені нотаріусом (хоча пізніше з'ясувалося, що все було зроблено правильно). З хронологією цих подій можна ознайомитися тут.

 

З 1 квітня телеканал АТR та інші ЗМІ однойменного медіахолдингу (телеканал Lale, радіостанції «Мейдан» і «Лідер») припинили мовлення, оскільки не пройшли перереєстрацію відповідно до російського законодавства.

 

Кримськотатарський медіахолдинг ATR продовжить спроби перереєструвати свої ЗМІ за російським законодавством і буде шукати законні форми для відновлення мовлення. ATR може продовжити роботу як продакшн-хаус, зокрема, холдинг планує продовжити роботу з дублювання фільмів, створення культурних та освітніх проектів, документальних фільмів.

 

Рада Європи, Держдепартамент США, МЗС Туреччини засудили закриття ATR і низки кримськотатарських ЗМІ в Криму та закликали відновити їхню діяльність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2031
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду