19 березня – прес-конференція «Помічники депутатів виходять із тіні»

19 березня – прес-конференція «Помічники депутатів виходять із тіні»

16 Березня 2015
4099
16 Березня 2015
14:00

19 березня – прес-конференція «Помічники депутатів виходять із тіні»

4099
19 березня – прес-конференція «Помічники депутатів виходять із тіні»
19 березня – прес-конференція «Помічники депутатів виходять із тіні»

О 10.30 19 березня в інформагентстві УНІАН розпочнеться прес-конференція на тему «Помічники депутатів виходять із тіні». Про це повідомляють організатори заходу.

 

Журналісти й експерти Інституту Медіа Права розкажуть, як завдяки судовій боротьбі в Україні вперше розкрито повний список радників народних обранців

 

Учасники прес-конференції: Ірина Соломко, шеф-редактор департаменту спецпроектів ICTV; Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права; Віта Володовська, юрист Інституту Медіа Права.

 

Кожен депутат, відповідно до законодавства, може мати до тридцяти одного помічника-консультанта, які працюють на нього за строковим трудовим договором або на громадських засадах. При цьому витрати з державного бюджету на оплату праці радників щороку сягають близько 10 млн. гривень.

 

Як ідеться в анонсі прес-конференції, журналістка Ірина Соломко у 2011 року спробувала отримати перелік помічників-консультантів народних депутатів VI скликання, проте тоді в наданні інформації їй було відмовлено. Впродовж трьох років Інститут Медіа Права та Ірина Соломко намагалися змусити Апарат Верховної Ради розкрити ці відомості через суд - і нарешті досягнули успіху. Тепер прізвища понад 15 тисяч осіб, які у формі державної служби чи на громадських засадах допомагали народним обранцям виконувати їх представницькі повноваження, стануть публічними.

 

Які повноваження мають помічники народних депутатів і чому оприлюднення інформації про них є важливим? Яким чином можна отримати доступ до відомостей про помічників сьогодні? Хто з депутатів минулих скликань мав найбільший штат консультантів? На ці та інші питання експерти дадуть відповідь під час заходу.

 

Контакти для акредитації: Олена Захарян, 096 916 07 19,  ez@medialaw.kiev.ua .

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4099
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду