detector.media
16.03.2015 14:00
19 березня – прес-конференція «Помічники депутатів виходять із тіні»
19 березня – прес-конференція «Помічники депутатів виходять із тіні»

О 10.30 19 березня в інформагентстві УНІАН розпочнеться прес-конференція на тему «Помічники депутатів виходять із тіні». Про це повідомляють організатори заходу.

 

Журналісти й експерти Інституту Медіа Права розкажуть, як завдяки судовій боротьбі в Україні вперше розкрито повний список радників народних обранців

 

Учасники прес-конференції: Ірина Соломко, шеф-редактор департаменту спецпроектів ICTV; Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права; Віта Володовська, юрист Інституту Медіа Права.

 

Кожен депутат, відповідно до законодавства, може мати до тридцяти одного помічника-консультанта, які працюють на нього за строковим трудовим договором або на громадських засадах. При цьому витрати з державного бюджету на оплату праці радників щороку сягають близько 10 млн. гривень.

 

Як ідеться в анонсі прес-конференції, журналістка Ірина Соломко у 2011 року спробувала отримати перелік помічників-консультантів народних депутатів VI скликання, проте тоді в наданні інформації їй було відмовлено. Впродовж трьох років Інститут Медіа Права та Ірина Соломко намагалися змусити Апарат Верховної Ради розкрити ці відомості через суд - і нарешті досягнули успіху. Тепер прізвища понад 15 тисяч осіб, які у формі державної служби чи на громадських засадах допомагали народним обранцям виконувати їх представницькі повноваження, стануть публічними.

 

Які повноваження мають помічники народних депутатів і чому оприлюднення інформації про них є важливим? Яким чином можна отримати доступ до відомостей про помічників сьогодні? Хто з депутатів минулих скликань мав найбільший штат консультантів? На ці та інші питання експерти дадуть відповідь під час заходу.

 

Контакти для акредитації: Олена Захарян, 096 916 07 19,  ez@medialaw.kiev.ua .

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY