У Москві нападники жорстоко побили проукраїнського журналіста

У Москві нападники жорстоко побили проукраїнського журналіста

5 Березня 2015
6227

У Москві нападники жорстоко побили проукраїнського журналіста

6227
У Москві нападники жорстоко побили проукраїнського журналіста
У Москві нападники жорстоко побили проукраїнського журналіста

У ніч на 5 березня у Москві стався напад на російського активіста і журналіста Олексія Семенова, неодноразово виступав проти анексії Криму та за мир в Україні. Про це повідомляє російське видання «Грани» з посиланням на його соратника Андрія Давидова.

 

Олексій Семенов близько 2 години ночі повертався додому. За ним йшли двоє молодих людей. Несподівано вони наблизилися до журналіста, і один з них завдав йому удари битою по руці і голові. Нападники забрали сумку з ноутбуком, але не перевірили кишені жертви і не забрали телефон. Вони втекли на автомобілі, що під'їхав до місця інциденту.

 

Активіст самостійно викликав швидку і був госпіталізований. У нього перелом лівої руки та черепно-мозкова травма. У лікарні у Олексія Семенова взяв свідчення слідчий. Порушено справу за статтею про розбійний напад.

 

За словами пана Семенова, нападники діяли мовчки. Загрози йому не надходили. Активіст не зміг сказати, чи пов'язаний напад з його політичною діяльністю. «Зовні виглядає як звичайна «криміналка». На тлі нападів на активістів в інших регіонах змушує задуматися про можливий політичний підтекст. Якщо такі випадки будуть ще і ще повторюватися, не можна буде вже говорити, що це звичайна бито вуха», - сказав Олексій Семенов кореспонденту видання «Грани».

 

Нагадаємо, головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов повідомив, що 5 березня змушений йти на допит до російського МВС з приводу погроз на адресу журналістки, телеведучої Ксенії Собчак. Інцидент за участі Собчак і Венекдиктова відбувся 3 березня, під час похорон вбитого у центрі Москви опозиційного політика Бориса Нємцова.

 

відому російську телеведучу Ксенію Собчак під час прощання з убитим політиком Борисом Нємцовим в Сахаровському центрі в Москві попередили, що «вона наступна». «На виході з центру Сахарова стояли з Венедиктовим говорили про Борю. Підходить чоловік: "Майте на увазі, ви наступна, Ксенія"», - повідомила телеведуча.

 

Борис Нємцов був убитий у ніч на 28 лютого у центрі Москви чотирма пострілами у спину.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6227
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду